Home / Algemeen / Oud-prof Deniz Aslan belandt bij OFC: “Voor mij is dit prima”

Oud-prof Deniz Aslan belandt bij OFC: “Voor mij is dit prima”

Sinds februari traint hij al mee in Oostzaan en vanaf nu maakt Deniz Aslan ook onderdeel uit van de selectie van OFC. De 29-jarige oud-prof, die jarenlang in Turkije voetbalde, was voor het laatst actief voor FC Emmen. Met Aslan hebben de Oostzaners de gewilde rechtsback nu definitief binnen.

Na jaren in het profvoetbal was het ook voor hem even wennen toen hij tijdens de winterstop neerstreek in Oostzaan. Aslan was net gerevalideerd van een liesbreuk die hij bij FC Emmen opliep, waardoor zijn contractverlenging niet doorging. “Het was moeilijk om een club te vinden nadat ik zo lang geblesseerd ben geweest. OFC wilde mij graag hebben, maar we waren helaas te laat om mijzelf nog in te schrijven. Daardoor kon ik alleen meetrainen en oefenwedstrijden spelen.”

De afgelopen maanden kreeg de verdediger veelvuldig te horen dat de Oostzaners hem graag definitief zouden vastleggen. Toch hield Aslan de boot af. “Ik had nog de ambitie en het gevoel dat ik hogerop kon.” Omdat de overschrijvingstermijn naderde, en OFC dus haast had met de zoektocht naar versterkingen, besloot hij alsnog toe te happen. Simpelweg omdat hij niet het risico wilde lopen straks naast een nieuwe kans in het profvoetbal te grijpen en weer maanden zonder club te zitten. “Ik ga er niet meer vanuit dat er een club met een serieus bod langs komt.”

Aslan doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde uiteindelijk in het profvoetbal bij Helmond Sport. Vervolgens koos hij voor een Turks avontuur. Daar speelde de rechtsback voor Bursaspor, Antalyaspor, Linyitspor, Elazığspor, Boluspor, Karşıyaka en Kartalspor. “Ik kan altijd terug naar Turkije als ik wil, maar daar zit ik niet meer op te wachten”, zegt Aslan, die in 2016 terugkeerde in Nederland. Daar kwam hij in één seizoen tot 22 wedstrijden voor FC Emmen in de Jupiler League (“een toptijd”), totdat hij geblesseerd raakte.

Dit jaar besefte hij dat een tweede kans in het profvoetbal ver weg is. “Als je een jaar niet gevoetbald hebt, en met zoveel transfervrije spelers tegenwoordig, zullen clubs wel naar andere spelers kijken. Ik zal niet op de eerste drie lijstjes staan. Voor Nederlandse begrippen ben je op je 29ste oud. Ik ga ook niet meer op amateurbasis ergens voetballen.”

Daarom kiest Aslan nu voor een stap naar het amateurvoetbal. Er was ook interesse van clubs uit de Tweede Divisie. “Maar als ik toch naar de amateurs ga, kan ik net zo goed in mijn buurt blijven. Het was voor mij even wennen. Het niveau viel mij niet tegen, al wist ik ook niet wat ik moest verwachten. Ik heb het hier zeker naar mijn zin gehad. Voor mij is dit prima. En ik ga ervan uit dat we volgend jaar om promotie gaan spelen.”

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC