Oud-prof Glenn Helder gelooft in promotie met DWS

“RKDES hield met geluk stand. Daarom ben ik er overtuigd van dat wij de 0-1 achterstond goed kunnen maken”, vertelt Glenn Helder. De oud-prof is speciaal voor de play-offs aangehaakt bij de selectie van DWS. “Helder is onze troef”, vult DWS-coach Guus Uhlenbeek hem aan. De oefenmeester haalde zelf ook de voetbalschoenen uit het vet.

RKDES pakte tijdens de eerste wedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse op gelukkige wijze de winst. Na een handsbal maakten de gasten het enige doelpunt van de wedstrijd. “De eerste helft was niet goed van onze kant. In de tweede helft werd ik beter in het spel betrokken”, blikt de 47-jarige Helder terug, die vorige week donderdag tijdens de training voor het eerst op het veld stond bij de Amsterdammers en zondag zijn rentree maakte in een officiële wedstrijd. “Ik gaf ook twee heerlijke voorzetten. Helaas werd daar niet uit gescoord.”

Helder was niet de enige veertiger, die zondag op het veld stond. Ook DWS-coach Uhlenbeek (45) deed mee. “De personele problemen waren zo groot, dat ik mijn kicksen uit de kast heb gehaald. Ik heb nu alleen last van mijn kuiten”, zegt de coach, die ook in het betaald voetbal speelde. “Glenn ken ik van het RTL Sterrenteam, maar het is de verdienste van Richard dat Helder bij ons mee doet.”

22052016 Glenn Helder DWS 2 Foto John Beckman
Foto John Beckman. Glenn Helder eist tijdens het duel met RKDES de corners op.

Midweeks sprak Helder, die viermaal uitkwam voor Oranje, de selectie van de vierdeklasser toe. Helder: “Ik heb vertelt dat we van onze eigen kracht uit moeten gaan en dat het in dit soort duels niet uitmaakt hoe je wint, als je maar wint.”

Richard Smith – de voorzitter van DWS en in het dagelijks leven fysiotherapeut – stoomde Helder klaar. “Hij heeft toen ik bij Sparta speelde, gezorgd dat ik zo fit werd dat ik mijn transfer naar Vitesse afdwong. Het is een vriendendienst. Smith heeft mij voor deze wedstrijden nog behandeld. Ik ben toch al wat ouder en strammer.”

Toch snelde de oud-speler van Arsenal zijn tegenstanders diverse keren voorbij. “Als dat niet meer zou lukken, had ik niet mee gedaan. Ik wil van waarde zijn bij DWS”, aldus Helder. “Natuurlijk begrepen de spelers mij niet altijd. Het is te merken dat ik op een hoger niveau heb gevoetbald, maar dat weet je. Dat is helemaal niet erg.”

Helder zag een ploeg die hard werkte. “Ik geloof in een zege bij RKDES en tevens wil ik  nog twee ronden van waarde zijn, zodat ik afscheid kan nemen met een feestje”, aldus Helder. “Het maakt voor ons niet uit of we thuis of uit spelen. Vorig jaar wonnen we de eerste wedstrijd om promotie met 2-0 en vlogen we er alsnog uit. Kortom, kansloos zijn we niet”, besluit Uhlenbeek tot slot.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)