Oud-prof Pascal Heije wil plezier terugvinden bij Blauw-Wit Beursbengels

Sinds dit seizoen kan Blauw-Wit Beursbengels beschikken over de diensten van Pascal Heije. De fusieclub degradeerde vorig jaar naar de zaterdag derdeklasse. Met Heije in de ploeg hoopt het zo snel mogelijk de weg omhoog te vinden.

Pascal Bernardo Raul Heije stond bij Ajax te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie. Hij maakte onderdeel uit van de zogenoemde ‘gouden lichting’ met onder andere Brutil Hose, Darl Douglas en Andy van der Meijde. Hij speelde tevens samen met Kevin Bobson en Mitchell Pique, die vandaag de dag ook nog actief zijn op de Amsterdamse velden bij respectievelijk De Dijk en ASV Arsenal. Van deze A1 van Ajax haalde wonderlijk genoeg alleen van der Meijde de absolute top.

heije3

Heije kende een loopbaan met vele omzwervingen langs verschillende velden. Na een seizoen bij Ajax, waarin hij twee wedstrijden speelde, koos hij voor meer speeltijd bij RBC. Heije: ‘Achteraf gezien had ik misschien beter bij Ajax kunnen blijven. Toen ik wegging raakten mijn twee belangrijkste concurrenten geblesseerd. Na drie seizoenen RBC ging ik naar NEC. Onder Johan Neeskens heb ik daar mijn beste seizoen gekend, toen hij werd ontslagen kwam ik daar helaas op de bank terecht. Ik besloot toen om naar Go Ahead Eagles te vertrekken waar ik maar een seizoen heb gezeten. Na een paar jaar zonder club te hebben gezeten gaf RBC me de kans en ik verdiende een contract.”

In de aanloop naar het seizoen 2009-2010 kreeg Heije een interessante aanbieding uit Cyprus, van APEP Pitsilia welteverstaan. Helaas duurde dit avontuur slechts vier maanden voor de verdediger/middenvelder.  ”De trainer die me had gehaald werd een week na mijn komst al ontslagen. Het gaat er daar heel apart aan toe. De club vond het bijvoorbeeld ook niet nodig om ons te betalen als we verloren, uiteindelijk heb ik nog wel alles gehad. Eenmaal teruggekomen in Nederland ging ik bij de amateurs van Ajax voetballen. In 2011 kon ik naar Indonesië om te gaan spelen voor Bali Devati FC. Ik heb daar nog veel wedstrijden gespeeld in de hoogste divisie, maar de club degradeerde en kon mijn salaris dus niet meer betalen. Ik kon vervolgens nog bij een andere club aan de slag, maar door privéomstandigheden werd ik gedwongen om naar Nederland terug te keren.”

Heije in het shirt van FC Bali Devata (gehurkt links)
Heije in het shirt van Bali Devati FC (gehurkt links)

Een aantal jaren later is Heije nu neergestreken bij Blauw-Wit Beursbengels. ”Ik ben hier terechtgekomen via Michael Samuel die er al een paar jaar speelt. Ik was stiekem eigenlijk een beetje klaar met het voetballen zelf, ik heb best wel wat tegenslagen gekend in mijn carrière.  Toch heb ik me laten verleiden. Ik hoop hier het plezier terug te vinden. Met mijn fysieke gesteldheid zit het in ieder geval wel goed, ik denk dat ik nog jaren meekan. We willen met deze vernieuwde ploeg graag kampioen worden, kwaliteit hebben we in ieder geval genoeg. Nu is het zaak dat we een team worden. Met mijn ervaring kan ik hier zeker een steentje aan bijdragen. Daarnaast wil ik graag als jeugdtrainer ergens aan de slag. Voor Ajax heb ik een tijdje clinics verzorgd bij amateurverenigingen, ik vond dit hartstikke leuk om te doen. Ik heb reeds mijn TC3 gehaald en wil binnenkort aan de cursus TC2 gaan beginnen.”

Tekst: Maarten Daniëls

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!