Oud-prof Raymond Fafiani duikt op bij JOS/Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer is de verassende koploper in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Roy van der Meije heeft in zes wedstrijden veertien punten verzameld en dat is er een meer dan achtervolgers ADO’20 en Woezik. Aanstaande zondag hoopt JOS deze koppositie te verdedigen als middenmotor MSC op bezoek komt.

Dat gaat JOS onder andere proberen met oud-prof Raymond Fafiani, de 33-jarige middenvelder die vorig seizoen nog onder contract stond bij Fortuna Sittard. “Ik heb aan het eind van vorig seizoen een blessure opgelopen (gescheurde knieband, red.) en heb heel hard aan mijn revalidatie lopen werken. Op een gegeven moment is het simpel: dan zitten bijna alles clubs vol en ga je toch verder kijken. Ik heb toen gesproken met Richmond Bossman, die ik nog ken van onze tijd bij Telstar, en zo ben ik uiteindelijk bij JOS terecht gekomen.”

Voor Fafiani, die in het verleden uitkwam voor Vitesse, FC Twente, FC Zwolle, Telstar, FC Volendam en Fortuna Sittard, is het wel even wennen aan een carrière in de Hoofdklasse. “Het niveau is misschien wat lager, maar ik pas me goed aan. JOS is een leuke club die ook ambitie heeft. Op dit moment doen we ook goed mee en dat maakt het allemaal wel leuker. Het enige wat me wel opvalt, is dat het allemaal wat fysieker is en wat minder tactisch.”

Zondag hoopt JOS de koppositie te verdedigen tegen MSC. Hoewel Fafiani weinig van de aankomende tegenstander weet, ziet de middenvelder het duel toch met vertrouwen tegemoet. “Ik weet inderdaad niet veel van MSC maar dat geldt voor meer tegenstanders in deze competitie. Dat maakt voor mij ook weinig uit. Ik zie het gewoon als een wedstrijd die we moeten winnen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Johanna Wever/SJC.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)