Oud-trainer Ton Bras maakt rentree als speler bij NFC

NFC heeft in de zondag vierde klasse F een goede overwinning geboekt op Geinburgia. De ploeg van Gerard Adelaar won met 3-0. Opmerkelijk was de rentree van oud trainer en speler Ton Bras junior. Zijn ervaring zal NFC de komen weken goed kunnen gebruiken als het gaat om het winnen van de tweede periode.

Ook de van een blessure herstelde Solomon Amposent stond weer in de basis. Deze twee spelers waren duidelijk aanwezig en zorgde er mede voor dat NFC goed speelde. De doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Het is dat er slordig werd omgesprongen met de kansen anders was de ruststand veel hoger uit gevallen dan de 2-0 die nu op het bord stond.

juichen

Yacob Sason kon de bal in de twaalfde minuut vanaf vijf meter niet in het doel krijgen. Geinburgia stelde er alleen een kans voor Mario van Leyen tegenover. Halverwege de eerste helft kwam NFC verdiend op voorsprong  door een goed genomen vrije trap van Patrick Spitteler.  De 2-0 kwam opnieuw tot stand uit een vrije trap van Spitteler. Geinburgia-doelman Sjors Dumayer kon de vrije trap niet onder controle krijgen en Solomon Amposen was er als de kippen bij om de 2-0 te maken.

65685_686700314708569_154694042_n

1601461_686700261375241_991368147_n

In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Geinburgia probeerde het wel maar kon het de defensie van NFC niet echt lastig maken. Een doelpunt van Terry Klokkemeijer werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel maar in de 65ste minuut werd het duel definitief beslist. Dennis Melkert snelde langs zijn directe tegenstander en gaf Yacob Sason een niet te missen kans. Sason faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-0.

1609566_686701024708498_1598537537_n

NFC blijft door de zege in de race  voor de tweede periodetitel. De komende weken gaan ze samen met Swift, Zuidoost United en  De Meer uitmaken wie de periode zal winnen. Kijk voor alle uitslagen, verslagen, standen en programma op de klassenpagina van zondag 4F.