Oude bekenden keren terug bij AFC

AFC heeft de zaterdagselectie van een flinke kwaliteitsimpuls voorzien. Floris Dokkum (Aalsmeer), Wessel Westerhof (Abcoude), Tobias Kistenmaker (SDO) en Michael Malmberg (HBOK) keren terug naar de club waar het ooit voor hun begon. Daarnaast maken David van Paridon, Mathijs Miserus en Mitchel Faerber de overstap van het zondag naar het zaterdagteam en komt Brendan Nak over van de A1.

Dokkum, Westerhof, Kistenmaker en Malmberg speelden in het verleden allemaal al voor AFC waardoor de Amsterdammers geen vreemden hebben weten binnen te halen. En dat is volgens Benno Nihom, die komend seizoen het stokje overneemt van Wessel Colijn als trainer van het zaterdagelftal, ook precies de bedoeling. “De selectie is nu rond. We waren nog op zoek naar een speler en dat is Ricky Kumar (AMVJ) geworden, die overigens ook een AFC verleden heeft.”

Benno Nihom was drie jaar geleden nog speler, maar is komend seizoen trainer van het zaterdagelftal van AFC. Foto Tom Poederbach.
Benno Nihom was drie jaar geleden nog speler, maar is komend seizoen trainer van het zaterdagelftal van AFC. Foto Tom Poederbach

“Er is bij AFC besloten om een andere koers te gaan varen. Wij moeten dienen als een opleidingselftal voor het het zondagteam en ook spelers die misschien niet het eerste weten te halen een elftal bieden waarop ze op hoog niveau kunnen voetballen en toch voor de club behouden weten te blijven”, vervolgt Nihom zijn verhaal.

Wessel Westerhof is een van de spelers die volgend seizoen terugkeert bij AFC
Wessel Westerhof is een van de spelers die volgend seizoen terugkeert bij AFC: (Foto: Rob Baarda)

“Wij en het tweede elftal maar ook zeker de jeugd moeten een springplank zijn voor het zondagteam. Maar natuurlijk hebben wij ook als elftal ook ambitie. We hoeven geen kampioen te worden maar het is zeker onze ambitie om dit te bereiken. De stap van de eerste klasse naar de Topklasse is een stuk kleiner dan die van de tweede klasse naar de Topklasse.”

“Daarnaast zijn er ook spelers die in het zondagteam weinig minuten maken en nu op zaterdag weer op niveau kunnen komen. In het verleden vetrokken dit soort spelers naar andere clubs en zie je dat ze een paar jaar later geweldige voetballers zijn geworden. Dat is doodzonde want die jongens wil het liefst aan boord houden.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)