Ouderkerk bezwijkt in laatste tien minuten tegen RODA’23 (zaterdag)

Tien minuten voor tijd leek een stunt in de maak. Ouderkerk leidde met 1-0 tegen de foutloze koploper RODA’23, maar de lijstaanvoerder kroop in de slotfase door het oog van de naald. Door een late 1-2 overwinning blijft RODA’23 aan kop gaan in de zaterdag vierde klasse E.

“RODA’23 is wel degelijk te verslaan”, wist Ouderkerk-oefenmeester Peter Grifhorst, oud-trainer van de Bovenkerkers. Voor de tweede week op rij gaf zijn ploeg een voorsprong laat in het duel uit handen. “Dat is gogme van sommige spelers die het voetballend willen oplossen en de bal weg moeten schieten. Balletje onder de voet en lekker pingelen, terwijl je die bal eigenlijk richting Hoevelaken moet trappen.”

Grifhorst had zijn huiswerk goed gedaan en gaf de Bovenkerkse aanvallers weinig ruimte om te voetballen. Bovendien profiteerde Ouderkerk optimaal van een fout bij de bezoekers. Twijfel tussen RODA’23-verdediger Sjoerd Heijnen en doelman Daan Stevens liet Marthijn de Bruijn een niet te missen kans om de score te openen: 1-0. Even later maakte diezelfde De Bruijn er zelfs 2-0 van, alleen werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Het lukte een bijzonder slordig RODA’23 niet om het verschil te maken. Doelman Rick Theijsmeijer hield zijn doel lange tijd schoon, totdat de bezoekers in de slotfase alsnog aanzetten. Een hoekschop van Dennis Spitteler bleef hangen in een druk strafschopgebied, waar Justin Groenen de 1-1 binnen knalde. Enkele minuten later was diezelfde Groenen de aangever op Jesper Hottentot, die RODA’23 aan de drie punten hielp: 1-2.

“Natuurlijk is RODA’23 een voetballend betere ploeg, maar ze zijn door het oog van de naald gekropen”, vervolgde Grifhorst na afloop. “Een gelijkspel zou terecht zijn geweest. Ondanks het verlies heb ik erg genoten van mijn team.”