Home / Algemeen / Ouderkerk deelt eerste klap uit aan DSS

Ouderkerk deelt eerste klap uit aan DSS

Voor een plek in de zondag derde klasse heeft Ouderkerk de eerste klap uitgedeeld aan DSS. In Haarlem won de ploeg van Martin van Egmond met 0-2. De bezoekers hadden meer doelpunten kunnen en moeten maken, maar in de tweede helft vergat ook DSS te scoren. Door de uitzege heeft Ouderkerk een goede uitgangspositie voor de return van komende zondag.

Ouderkerk nam direct het initiatief en werd een paar keer gevaarlijk. Een voorzet van Tom van Rossum werd losgelaten door DSS-doelman Kapitein, maar Floris van der Linden kon niet profiteren. In de achtste minuut gaf Rutger Baas een pass aan Van der Linden. Kapitein redde in twee instanties. Een minuut later was het wel raak. Een goede strakke bal van Reinout Harmsen richting de eerste paal werd binnengetikt door Jerom Meester: 0-1.

DSS - Ouderkerk

Na ruim twintig minuten leek Ouderkerk onterecht op 0-2 te komen. Van der Linden nam de bal met zijn hand mee en rondde daarna goed af, maar scheidsrechter Moustaadil was de handsbal ontgaan. Op advies van assistent Hovinga werd het doelpunt alsnog terecht geannuleerd. Hierna liet ook DSS aanvallend iets zien. Het schot van Heiliegers was echter van te grote afstand om gevaarlijk te zijn. In de 23e minuut werd DSS gevaarlijker. Een dreigend schot van Stevenhagen werd goed gepareerd door Remy van Luyn.

Acht minuten voor rust meldde sv Ouderkerk zich weer voorin. Rutger Baas speelde de bal naar Harmsen, die opnieuw goed voortrok. Spits Van der Linden ging onderuit, maar het leek te weinig voor een strafschop. Voor DSS liet aanvaller Koning nog iets zien in de eerste helft. Desley Douglas wist de solo van de Haarlemse aanvaller uiteindelijk toch te verijdelen. Hierna liet Van der Linden zich nog twee keer zien. Eerst had hij te veel tijd nodig na een pass van Van Rossum, later kon hij uit een steekbal van Gehrels de bal niet langs de keeper krijgen.

DSS - Ouderkerk

Een paar minuten na rust kwam Ouderkerk op 0-2. Een intelligente hakbal van Van der Linden bracht Van Rossum in de gelegenheid, die overtuigend raak schoot. Na dit tweede doelpunt probeerden de gasten een derde goal te forceren. Een schot van Van Rossum werd gepakt door Kapitein, even later werd een solo van Baas op het einde nog gedwarsboomd door DSS en schoot Van der Linden over.

In de laatste twintig minuten was Ouderkerk de greep op de wedstrijd wat kwijt en rook DSS aan een doelpunt. Koning leek te gaan scoren, maar Van Luyn bracht nog redding. Even later schoot Koning nog op de paal, waarna bij een volgende mogelijkheid voor de Haarlemmer opnieuw Van Luyn een sta-in-de-weg was. Ouderkerk liet niet veel meer zien, maar Van der Linden was nog wel dichtbij de 0-3. Met een goede individuele actie snelde hij voorbij zijn tegenstander, maar daarna had hij wat teveel tijd nodig.

DSS - Ouderkerk

Met de 0-2 overwinning in Haarlem heeft Ouderkerk een goede uitgangspositie voor komende zondag, als DSS op bezoek komt. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de zondag derde klasse, de verliezer krijgt nog een herkansing.

“Ik denk dat we goed begonnen, daarna zakten we wat weg”, zei Ouderkerk-verdediger Gido Andriessen. “Dat was in de tweede helft ook zo. We gaven wat teveel ruimte aan DSS. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat we het volgende week gaan afmaken. Als we een snel doelpunt maken kunnen we daarna gaan feestvieren.”

Verslag Jordy Beukeboom
Foto’s Dick Backer

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)