Home / Algemeen / Ouderkerk deelt koppositie na zege op AGB

Ouderkerk deelt koppositie na zege op AGB

In de zondag derde klasse C is koploper AGB de ongeslagen status kwijt. De ploeg van Senel Cebar verloor op bezoek bij Ouderkerk met 1-0, dat daarmee op gelijke hoogte kwam met de Amsterdammers. AGB was in Ouderkerk aan de Amstel de betere ploeg, maar het ontbrak bij de gasten aan geluk.

Dat AGB voor het eerst dit seizoen verloor, had de ploeg namelijk grotendeels aan zichzelf te danken. Over de hele wedstrijd waren de Amsterdammers de betere ploeg, maar liet de ploeg in de afwerking grote kansen liggen. Nadat de openingsfase gelijk opging, was het Ouderkerk dat met een half uur op de klok de score opende. Floris van der Linden won halverwege de helft van AGB het kopduel, kon op het doel van de gasten aflopen en de openingstreffer onder doelman Nick Ruijmgaart door schuiven.

Ouderkerk - AGB

Iets daarvoor had Sergio Comvalius nog de buitenkant van de paal geraakt namens AGB. De gasten lieten sowieso meer van zich spreken, maar konden geen kracht zetten achter hun inzetten. Zo werd een poging van Cihan Kambur onschadelijk gemaakt door Tim Baas en stuitte Nessie Imac van dichtbij op Ouderkerk-doelman Remy van Luyn. Met de 1-0 voorsprong bij rust kon Ouderkerk zich gelukkig prijzen.

In de tweede helft besloot de ploeg van Don Guezen op eigen veld iets behoudender te spelen en op de counter te loeren. AGB mocht het spel maken en creëerde een aantal gevaarlijke kansen. Het ontbrak de gasten echter aan wat geluk. Anass Benhammouch kopte uit een voorzet van Rigi Graanoogst net over de lat en een hoekschop belandde bij Imac, maar zijn inzet van dichtbij stuiterde via de binnenkant van de paal uit het doel.

Ouderkerk - AGB

De grootste kans van de gasten kwam een kwartier voor tijd. Nadat een schot van Comvalius via de vingertoppen van Van Luyn over het Ouderkerkse doel ging, kreeg Imac de bal voor zijn voeten na een corner. De middenvelder schoot van zo’n vijf meter echter over het doel. Cebar: “Als je zulke kansen over schiet, dan weet je het wel. Het zat vandaag ook niet echt mee.”

AGB drong aan en Ouderkerk loerde op de counter. Dit leverde zelfs nog een enorme kans op een doelpunt op, maar invaller Rutger Bas vond op aangeven van Pepijn Scholte eerst de paal en schoot hij de rebound zelf over een leeg doel. Baas kreeg een paar minuten voor tijd opnieuw een goede mogelijkheid, maar eindigde zijn lob via doelman Ruijmgaart in het zijnet.

Ouderkerk - AGB

In de zes minuten extra tijd kon AGB de gelijkmaker niet meer forceren. AGB-trainer Senel Cebar was teleurgesteld over de nederlaag. “Ik vond eigenlijk dat we een stuk beter waren dan Ouderkerk. Deze nederlaag is voor ons een hele wijze les, maar wel een beetje duur en onnodig.”

AGB deelt nu de koppositie in de zondag derde klasse C met Ouderkerk. “Daar zijn we erg blij mee”, aldus Ouderkerk-trainer Don Guezen. “Een gelijkspel was gezien de verhouding misschien beter geweest, maar ik vind dat we op basis van onze werklust de drie punten hebben verdiend.”

Foto’s Karel Stevens