Ouderkerk in doelpuntenfestijn te sterk voor VVA/Spartaan

Petar Djenic weet niet meer hoe hij zijn werk kan doen als trainer van zondag derdeklasser VVA/Spartaan. De oefenmeester moest vlak voor het begin van de wedstrijd nog een aantal belletjes plegen om elf man bij elkaar te halen voor het duel tegen Ouderkerk. Daartegen gingen de Amsterdammers bovendien ook nog behoorlijk onderuit in een waar doelpuntenfestijn (8-5), waardoor het degradatiespook dichterbij is gekomen.

Het was geen moment spannend in Ouderkerk. De 4-0 binnen een half uur, door doelpunten van Sander Couperus, Desley Douglas en Michel Zeegers (twee), was slechts een kleine afspiegeling van het klassenverschil tussen beide ploegen. Ouderkerk speelde VVA/Spartaan van het kastje naar de muur. “Het was best vermakelijk hoor”, glimlachte trainer Lex van der Horst. Hij ging er even goed voor zitten. “Er zaten een paar hele mooie doelpunten tussen, al hadden we ook genoeg mogelijkheden om uit te lopen naar dubbele cijfers. De meest makkelijke kansen werden door de aanvallers verprutst.”

Toen Tom Spronk vlak na rust ook de 5-0 op het scorebord bracht, deed Oussama Boudra iets terug namens de gasten. VVA/Spartaan was rijp voor de slacht en Ouderkerk liep dankzij wederom Zeegers en Spronk uit naar 7-1. Toen besloot Van der Horst twee wisselspelers een kans te geven, ‘want er kan toch niets meer fout gaan’, dacht hij. Maar niets was minder waar. Binnen een kwartier kwam VVA/Spartaan heel verrassend terug tot 7-5. Gile Tadic, opnieuw Boudra, Tarik Karim en Mohammed Moufid brachten meer sensatie in de wedstrijd.

“Er gebeurden echt rare dingen, dit heb ik nog nooit meegemaakt”, verbaasde Van der Horst zich. “Hoewel we geen moment in de problemen waren gekomen, word je toch even nerveus. Dit is voor ons een goede les en houdt ons scherp dat we, ongeacht de situatie en de voorsprong, hard moeten blijven werken.” De teller stokte op dertien doelpunten. Michel Zeegers bepaalde de eindstand, met zijn vierde van de middag, op 8-5. Geen dubbele cijfers voor Ouderkerk, wel een behoorlijke korfbaluitslag.

VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic keek vooral verder na de ruime nederlaag. Hij heeft immers andere zorgen bij hekkensluiter. “We waren kansloos vandaag, ondanks dat we terugkwamen tot 7-5. Maar meer kan ik niet vragen van mijn team. Ik leef nu echt van training naar training en wedstrijd naar wedstrijd, kan niets plannen. Ik voel me verplicht het seizoen met de club af te maken en hoop echt dat het goed gaat. Alleen heb ik helemaal geen invloed meer. Het is een nachtmerrie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)