Ouderkerk en Vreeswijk maken er opnieuw een spektakel van

sv Ouderkerk kreeg zondag Vreeswijk op bezoek. Toen beide ploegen elkaar eerder dit seizoen in Vreeswijk troffen, werd het een waar spektakelstuk: 6-5. Ook nu vielen er weer flink wat goals: 3-3. Ouderkerk kon daarmee echter niet de revanche nemen die het zo graag wilde.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Waar Ouderkerk het vooral moet hebben van snel en aanvallend combinatievoetbal, had het daar zondag wat moeite mee door het natte kunstgrasveld. De bal schoot te vaak door, waardoor men geen teamgenoot wist te bereiken. Toch kwam Ouderkerk in de 10e minuut op voorsprong, via een kopbal Tom Straver uit een vrije trap van Jay Day. Vreeswijk op haar beurt schoot vervolgens nog geen minuut later op de binnenkant van de paal. Dat zou als waarschuwing moeten gelden. Dat bleek echter niet zo, want na een klein half uur werd het 1-1. De grensrechter van Ouderkerk vlagde nog wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Essaghir had daar geen boodschap aan. Enkele minuten later was Vreeswijk opnieuw succesvol via een voorzet over rechts. Die goal mocht de Ouderkerkse verdediging zichzelf aanrekenen. Nog voor de pauze wist opnieuw Tom Straver echter de stand voor de thuisploeg weer gelijk te trekken. Eerst schoot hij nog op de paal. De terugspringende bal belandde echter voor de voeten van Bart Muns, die Straver vlekkeloos bediende en toen was het wél raak (2-2).

Kort na de thee keek Ouderkerk opnieuw tegen een achterstand aan (2-3). Het klinkt eentonig, maar wederom een uiterst schlemielige goal. Ook nu weer moest het elftal van coach Jules Pasteuning dus in de achtervolging. Vreeswijk kwam onder druk te staan, maar hun goalie Wesley Keiman stond diverse keren z’n mannetje. Zo ook in de 78e minuut. Jay Day loste een afstandsschot, waarbij de bal via de handen van de Vreeswijkse doelman de lat toucheerde. De terugspringende bal werd door Desley Douglas in het doel gewerkt (3-3). Iedereen hoorde de scheidsrechter fluiten tijdens het schot van Jay Day, maar hij keurde het doelpunt toch goed, wat een tumultueus slot van de wedstrijd inleidde. In de slotminuut dacht Ouderkerk nog recht te hebben op een penalty, toen Rocky Namuah werd gevloerd. De scheids floot echter niet en zo eindigde het duel in 3-3.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink