Ouderkerk ook voor Geinburgia een maatje te groot

Werd vorige week AFC IJburg met ruime cijfers verslagen (9-1), dit keer moest vierdeklasser SV Geinburgia er aan geloven. Het werd een 6-1 overwinning voor de Ouderkerkers. Hoe anders was dat in het verleden toen beide verenigingen nog in de 4e klasse speelden. Het waren daar in Driemond altijd lastige wedstrijden voor SV Ouderkerk. Zelden boekte Ouderkerk een overwinning bij Geinburgia, ook niet ca 15 jaar geleden toen bij een zege het kampioenschap binnen zou zijn.

Tegen Geinburgia was Ouderkerk met name in de eerste helft oppermachtig. Het was  eenrichtingverkeer richting de goalie van Geinburgia. Die keeper wist zich meerdere malen te onderscheiden. Hoewel klein van postuur waren zijn daden groot. Toch kon hij niet verhinderen dat reeds in de 6e minuut Mitchel Melissen met een kopbal wist te scoren.

Ouderkerk combineerde ook daarna naar hartenlust. Het middenveld stond goed, de druk werd opgevoerd en de meeste aanvallen verliepen over de vleugels. Er werd ook nauwelijks balverlies geleden. Ruststand 4-0. Geen vuiltje aan de lucht voor Ouderkerk dus, al zag het wel voor rust Glen Schoordijk uitvallen met een blessure.

Na de theepauze eenzelfde spelbeeld en was Ouderkerk opnieuw de bovenliggende partij. De combinaties werden wel wat minder en het spel wat slordiger. De meegereisde supporters rekenden niettemin toch nog wel op enkele doelpunten aan Ouderkerkse kant. En die kwamen er, maar niet nadat Geinburgia in de 50e minuut uit een penalty, naar later zou blijken, de eretreffer wist te scoren. Het werd uiteindelijk 6-1, door onder meer een pegel van invaller Rocky Nuamah.

De hardwerkende maar ook goed spelende Mitchel Melissen, die een hattrick scoorde, was zeer tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft, maar minder over dat in het tweede bedrijf. “De balans in het elftal was minder waardoor we elkaar ook minder wisten te vinden. Maar uiteindelijk telt de overwinning”, aldus Mitchel.

Volgende week dus tegen Joga Fortius. Onderling wordt dan uitgemaakt wie poulewinnaar wordt en verder bekert.

Bron: Rob van ‘t Veer