Home / Algemeen / Ouderkerk haalt flink uit tegen Zuidoost United, maar pakt geen prijs
Foto: Jordy Beukeboom

Ouderkerk haalt flink uit tegen Zuidoost United, maar pakt geen prijs

In de zondag vierde klasse F heeft Ouderkerk met maar liefst 9-0 gewonnen van Zuidoost United. Het leverde de ploeg van Martin van Egmond echtre niet de eerste periode op omdat Diemen met 3-1 won van Sporting Martinus. Bij rust stond het 3-0.

Zuidoost United kon fysiek goed de duels aan, maar het ontbrak de bezoekers aan nauwkeurigheid. Als de bal al in de eindfase belandde dan raakten de aanvallers de bal regelmatig kwijt. Ouderkerk was erg sterk in het creëren van mogelijkheden, maar de thuisploeg was ook slordig. Toch liet Ouderkerk de teller in de tweede helft oplopen naar negen en met wat meer scherpte en daadkracht hadden de dubbele cijfers erin gezeten. Na rust kreeg Zuidoost hier en daar een kansje, maar de schoten van de bezoekers misten kracht of richting.

ouderkerkzuidoost

Uiteindelijk een eenvoudige overwinning voor Ouderkerk, wat zo langzamerhand meer regel dan uitzondering begint te worden. Diemen won van Sporting Martinus, waardoor Ouderkerk net naast de eerste periodetitel greep. Door het verlies van Martinus staat Ouderkerk nu wel steviger op de tweede plek met drie punten voorsprong op Martinus en zes op NFC en Swift. Zuidoost lijkt na de tweede zware nederlaag de weg kwijt en zakt naar een plek onderin de middenmoot.

Ouderkerk-aanvoerder Tom Spronk: ‘Ik verwachtte een veel gevaarlijker Zuidoost. Ik had iets meer verwacht van aanval en vechtlust, zoals ze vorig jaar tegen ons speelden. Maar ze wilden vanaf minuut 1 alleen tegenhouden en niet aanvallen. Het begin was lastig, maar als je eenmaal de 1-0, 2-0 maakt niet meer, want zoveel deden ze niet. Ons laatste kwartier in de eerste was slecht en slordig. We hebben de wat gemakkelijkere tegenstanders gehad, maar iedereen is nog wel gretig, want als niet presteert wordt er gewoon een ander opgesteld. Gemakzucht zit er niet in.
Ik heb last van mijn lies, maar ik heb het vandaag toch geprobeerd. Het was een stug veld en Zuidoost is fysiek, dus je moet het met collectief snel spelen en ruimte zoeken doen. Je hebt dan je kwaliteit met Mitchel, Floris en Pepijn die één op één een doelpunt kunnen maken, dat is ideaal voetballen. Vorig jaar maakten we de goals niet en nu houden we ook vaker de nul. Je leert wel weinig van een 9-0 tegen Zuidoost. In de eerste helft is dat leuk, maar in de tweede helft is het alleen uitspelen.’

De doelpunten warden gemaakt door Rutger Baas, Pepijn Scholte (2x), Floris van der Linden (3x), Mitchell Melissen, Martijn van der Linden en Wendel.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina va zondag 4F

Verslag en foto’s Jordy Beukeboom

Send this to a friend