Ouderkerk heeft aan een helft genoeg tegen Zwanenburg

In de zondag derde klasse C heeft promovendus Ouderkerk de tweede competitiewedstrijd wel winnend weten af te sluiten. De ploeg van Don Guezen was met 3-0 te sterk voor Zwanenburg, een uitslag die halverwege al op het scorebord stond.

Vorige week sprak Guezen na de 4-2 nederlaag op bezoek bij Arsenal nog over een “lesje in de derde klasse”, maar tegen Zwanenburg bewees de ploeg dat het daar al aan went. “We hebben een jonge groep en moeten dingen dus soms anders aanpakken op dit niveau”, refereert hij aan de nederlaag vorige week. “Dat deden we vandaag wel goed, we hebben heel volwassen gespeeld. Daarmee hebben we laten zien dat we in de derde klasse thuishoren.”

Ouderkerk - Zwanenburg

Op het nieuwe kunstgrasveld in Ouderkerk was de eerste goede kans van de wedstrijd voor de gasten, maar Ouderkerk-doelman Remy van Luyn trad reddend op bij een zwakke inzet van Zwanenburg. Aan de andere kant was het wel raak. Een lange bal van Tim Baas kwam bij Jimmy Buitenhuis terecht, die zijn actie in de tiende minuut bekroonde met de openingstreffer.

Na ruim een half uur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Pepijn Scholte nam een voorzet van Mitchel Melissen aan en plaatste de bal in de verre hoek: 2-0. Op slag van rust werd het zelfs 3-0 toen Floris van der Linden uit een voorzet van opnieuw Melissen raak kopte. Daarmee zat Ouderkerk halverwege de wedstrijd op rozen.

Ouderkerk - Zwanenburg

In de tweede helft kwam Ouderkerk niet meer in de problemen. “Het was al beslist, dus kozen we ervoor iets behoudender te spelen. Er waren nog wel kansen voor ons op meer treffers, maar hier mogen we ook erg tevreden mee zijn. We hebben heel goed gespeeld, ik heb echt genoten van mijn ploeg.”

Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!