Ouderkerk houdt hoop na gelijkspel tegen Purmerend

Ouderkerk heeft zaterdagmiddag een gelijkspel behaald tegen Purmerend. De wedstrijd eindigde in 1-1. Dit resultaat is een opsteker voor Ouderkerk, dat vorige week nipt van Almere verloor. De ploeg van coach Hans Verhoogt strijdt nu om de achtste plaats op de ranglijst, die recht geeft op lijfsbehoud.

De eerste helft was gelijkwaardig, met weinig kansen voor beide teams. In de 31e minuut nam Purmerend de leiding door een doelpunt van Randy Balgun. Na rust ging Ouderkerk op zoek naar de gelijkmaker. In de 89e minuut was het raak: invaller Alexander Kok gaf een voorzet die door Thijs de Dood werd binnengekopt.

In de blessuretijd kreeg Ouderkerk nog twee kansen op de overwinning, maar Mats Swart wist niet te scoren. Trainer Hans Verhoogt over de wedstrijd: ,,De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en een grote inzet en strijd aan de dag gelegd. Ik ben tevreden over het vertoonde spel, maar natuurlijk jammer dat we de twee dotten van kansen in blessuretijd niet hebben weten te benutten.”

Door het gelijkspel behoudt Ouderkerk zicht op de achtste plaats. Volgende week is de ploeg vrij, waarna op 25 mei de laatste speelronde van het seizoen op het programma staat. Ouderkerk speelt dan thuis tegen Hoofddorp, terwijl Marken en Purmerend elkaar op het voormalig eiland treffen.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 3B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)