Home / Algemeen / Ouderkerk in foutenfestival voorbij Arsenal

Ouderkerk in foutenfestival voorbij Arsenal

Voetballend sloeg het helemaal nergens op. Veel woorden had Ouderkerk-trainer Lex van der Horst niet nodig om het foutenfestival te duiden. Het enige dat telde waren de punten. Door een 4-3 overwinning op nummer voorlaatst Arsenal staan de Ouderkerkers nu op de veilige tiende plaats in de zondag derde klasse C.

De openingstreffer, binnen twee minuten, was eigenlijk al een voorbode op wat volgen zou. Een voorzet van Ouderkerk-middenvelder Wouter Roosjen leek geen gevaar op te leren, totdat Arsenal-aanvoerder Melvin Holwijn de bal ongelukkig met zijn hoofd raakte en deze in zijn eigen doel zag belanden: 1-0. Het voetbal werd er echter niet beter op. Beide ploegen grossierden in fouten en overtredingen, het spel werd behoorlijk slordig.

Arsenal wist als eerste weer het eigen ritme te vinden. Een achterwaartse kopbal van Daniel Rasche leverde niet het gewenste resultaat op, na 24 minuten viel de gelijkmaker wel. Ouderkerk kon een voorzet van Volkan Aksoy niet goed verwerken, spits Robin Romer pikte de bal op en schoot deze in het dak van het doel: 1-1. Vijf minuten voor rust namen de Amsterdammers zelfs de leiding. Geschutter in de Ouderkerkse defensie werd door Remco Ultee dankbaar gebruik van gemaakt.

In het begin van de tweede helft verzuimde Arsenal via Ultee afstand te nemen. Eerst schoot hij recht op doelman René de Jong, even later zag de aanvaller zijn schuiver net langs de verkeerde kant van de paal gaan. “Op dat moment moeten wij uitlopen en daarmee de wedstrijd versnellen”, zei trainer Imro Wielkens. Tussen de 55ste en 57ste minuut ging de tussenstand vervolgens van 1-2 naar 2-3. Eerst kopte Roosjen een hoekschop binnen voor de gelijkmaker, nog geen minuut later liet Rasche zien dat hij dit ook kan om Arsenal weer aan de leiding te helpen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de energie af bij een jong Arsenal, dat door enkele wissels het duel met een gemiddelde leeftijd van 19,7 jaar uitspeelde. Invaller Mitchel Melissen bekroonde een individuele actie met listig schot n de verre hoek voor de 3-3. Daarna werd het vrij duidelijk dat bij Arsenal de pijp leeg was. De ruimtes werden groot en Ouderkerk kreeg kans op kans om iets aan de stand te doen.

Dat de thuisploeg dit naliet, zorgde frustratie bij Van der Horst. “Het was een foutenfestival. Voetballend moeten wij zóveel beter kunnen.” Met name Sander Couperus, vorige week tegen VVA/Spartaan goed voor vijf doelpunten, had het vizier niet op scherp. Tot twee keer toe stond hij oog-in-oog met Arsenal-doelman Sam Coenen, die eigenlijk al op de grond lag. Beide keren schoot de spits hoog over. “Het had net zo goed 8-8 kunnen worden.”

De beslissende 3-2 viel een kwartier voor tijd. Melissen tikte de bal voorbij Coenen, maar werd ondertussen neergehaald door verdediger Jaron van der Linde. In plaats van dat de bal in het doel rolde, kende scheidsrechter Baist geen genade en trok de rode kaart. Vanaf elf meter maakte Melissen alsnog zijn tweede van de middag. Vlak voor tijd dacht Jelle van Barneveld de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat achter de lijn terug het veld in, alleen zag Baist hier geen doelpunt in.

Wielkens was ondanks de nederlaag content over de inzet van zijn ploeg. “We speelden met vijf A-junioren en ze hebben het goed gedaan. In deze fase gaat niet om mooi voetbal, we proberen punten bij elkaar te sprokkelen. Daar hebben ze alles aan gedaan. Het is jammer dat we er niks aan overhouden, maar het hoort ook een beetje bij de situatie en de leeftijd.” De Amsterdammers hebben nog drie wedstrijden te gaan om directe degradatie te ontlopen. De achterstand op Fortius bedraagt twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend