Ouderkerk laat zich verrassen door Real Sranang

Ouderkerk heeft de zege op VSV in de zondag derde klasse C geen goed gevolg kunnen geven. De ploeg van Lex van der Horst hielp op bezoek bij Real Sranang meerdere goede kansen om zeep en ging uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen de promovendus.

Na een kwartier spelen ging het al mis voor Ouderkerk. Een droge diagonale knal van Donovan Kesser, vorige week tweemaal trefzeker in Zwanenburg (1-7), was doelman René de Jong te machtig: 1-0. Pas vlak voor rust werd deze achterstand weggepoetst. Nadat een schuiver van Jelle van Barneveld langs de verkeerde kant van de paal scheerde en Tom Straver uit een onmogelijke hoek de handen van de doelman vond, was het in de 41ste minuut via Laurens van Beek (overgekomen van Swift zondag, red.) wel raak: 1-1.

De bezoekers kregen in de tweede helft kansen genoeg om aan de leiding te komen. Real Sranang liet achter de verdediging erg veel ruimte vrij, maar daar wist Ouderkerk geen raad mee. Zelfs niet toen Jay Day een leeg doel voor zich had. Na een vlot lopende aanval over diverse schijven had de middenvelder de 1-2 voor het inschieten, alleen kwam hij een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden.

Ouderkerk probeerde een winnende treffer te forceren, maar werd uiteindelijk met lege handen terug naar huis gestuurd. Een kleine tien minuten voor tijd bezorgde Gregory Kuster zijn Real Sranang de volle buit en een intikker: 1-2. Straver had in de laatste minuut de gelijkmaker op zijn hoofd, alleen mikte hij rakelings naast.

“Dit zijn echt weggegooide punten”, keek Van der Horst teleurgesteld terug. “We speelden niet fantastisch, maar waren wel beter. Dan willen we iets forceren, om toch die drie punten te halen, staan we even te ver weg en worden we gestraft in de omschakeling. Dat is echt heel zonde.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.