Ouderkerk maatje te klein voor de Kennemers

Ouderkerk is het seizoen in de zondag derde klasse C slecht begonnen. De ploeg van Lex van der Horst ging met ruime cijfers onderuit bij De Kennemers. In Beverwijk werd het tegen een van de  titelkandidaten 4-1. Remy van Luijn redde vlak voor tijd de eer voor Ouderkerk.

Ouderkerk had het in de openingsfase meteen lastig op bezoek in Beverwijk. Kevin Scholten schoot in kansrijke positie na vijf minuten voorlangs. In de elfde minuut was de tweede mogelijkheid voor de thuisploeg wel raak. Scholten verlengde een verre inworp van Stef Vonk, die door Leroy de Graaff werd afgerond: 1-0. De Graaff kreeg een kwartier later een goede kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot werd in de zestien meter geblokt.

De Kennemers bleef in de eerste helft de betere ploeg, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Kort voor rust hielp Ouderkerk de thuisploeg door een fout van Daan Gerhels volledig in het zadel. Slordig balverlies werd door Kennemers afgestraft. Glenn Buijsman legde breed op Stef Vonk en de middenvelder van Kennemers kon de bal simpel in het lege doel schuiven.

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. De Kennemers kreeg kansen via Kenneth Hulshof en de hard werkende Geoffrey Purse, maar zij wisten niet te scoren. Ouderkerk kreeg zelfs de kans om terug te komen in de wedstrijd, alleen Couperus miste voor op open doel op aangeven van Tom van Rossum een levensgrote kans.

Ouderkerk profiteerde niet en een kwartier na rust besliste Marco Mulder de wedstrijd. De spelverdeler van de Beverwijkers reageerde attent bij een slecht verwerkte vrije trap van Stef Vonk en kopte de 3-0 binnen. Mulder kreeg tien minuten voor tijd ook nog een goede kans op de 4-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Twee minuten later zette de Graaff met zijn tweede van de middag alsnog de 4-0 op het scorebord. Ouderkerk redde vier minuten voor tijd nog wel de eer. Remy van Luijn kopte een goede voorzet vanaf links van invaller Jay Day in de verre hoek achter Dave Davidson.

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zondag derde klasse C.