Home / Zondag 3c / Ouderkerk ook op bezoek bij Zwaluwen onderuit
Jules Pasteuning

Ouderkerk ook op bezoek bij Zwaluwen onderuit

Ouderkerk zit na de winterstop in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg scoort zelf moeizaam, waar de tegenstander daar vaak een stuk minder moeite mee heeft. Zo ook tegen Zwaluwen 1911. Het resulteerde in een 2-0 nederlaag voor Ouderkerk .

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

In het thuisduel tegen Zwaluwen Utrecht 1911 werd het nog 3-2 voor de Ouderkerkers, die zelf in deze competitie tot nu toe zeven keer wisten te winnen, tweemaal gelijkspeelden, maar ook zeven keer verloren. Zwaluwen won zesmaal, speelde nog niet gelijk en verloor tien keer. Een tegenstander waartegen de negatieve spiraal misschien doorbroken kon worden.

In de eerste helft was Ouderkerk opnieuw de bovenliggende partij. Op het moeilijk bespeelbare veld (een mengsel van gewoon gras en kunstgras) zocht het veelvuldig de aanval op, waarbij Rocky Nuamah zich onderscheidde. Met schoten uit de tweede lijn stelde hij de Zwaluwen-goalie op de proef. Die wist echter niet van wijken. Toch stond het na twee uitvallen van de thuisploeg plotseling 2-0 en gingen beide ploegen met die stand de rust in.

Toch was de hoop nog niet vervlogen. Immers in het thuisduel werd een 0-2 achterstand ook alsnog omgebogen in een 3-2 overwinning. En dat had, achteraf gezien, er ook zeker ingezeten. Ouderkerk kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren en was met een bal op de paal ook daadwerkelijk dichtbij. Het dacht ook nog even aan een penalty, een paar minuten voor tijd. Maar de scheidsrechter zag niet dat de bal op de hand van een Zwaluwen-speler kwam en liet doorgaan.

“De eerste helft hebben we op een lastig veld toch geprobeerd te voetballen. Het was weer net niet. Sterker nog: we lieten het opnieuw gebeuren en keken lijdzaam toe hoe Zwaluwen tweemaal scoorde. Dat is ons in de tweede helft helaas niet gelukt. Niet- scoren is momenteel ons manco. Volgende week tegen UVV thuis krijgen we opnieuw een kans om ons te revancheren”, aldus Jules Pasteuning na afloop.

Bron: Rob van ‘t Veer

Foto: Minke Wiggerink

SV Ouderkerk en Pasteuning bereiken principeakkoord

 

Send this to a friend