Home / slideshow / SV Ouderkerk en Pasteuning bereiken principeakkoord
Jules Pasteuning

SV Ouderkerk en Pasteuning bereiken principeakkoord

Jules Pasteuning en SV Ouderkerk hebben in december een overeenstemming bereikt om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan. Niets lijkt dan ook in de weg te staan om het project, dat beide partijen drie jaar geleden met elkaar aangingen, een logisch vervolg te geven.

Proces

De oefenmeester vindt het geen verrassing dat hij ook volgend seizoen bij SV Ouderkerk werkzaam zal zijn. “De belangrijkste reden om door te gaan is dat we de afgelopen drie jaar een proces zijn ingegaan, waarbij we flink verjongd hebben in de zondagselectie. We hebben een talentvolle groep die goed kan voetballen, maar ook af en toe in paniek kan raken en de weg even kwijt kan zijn. Dat laatste zien we dit seizoen terugkomen. Ik wil de komende jaren graag de vruchten plukken van het proces waarin we nu zitten.”

Het elftal van SV Ouderkerk bestaat uit zeer jonge spelers, wat een gevolg is van jarenlange investering in de jeugdopleiding van de club. “We hebben, ook dit jaar, geregeld wedstrijden gespeeld waarbij de gemiddelde leeftijd rond de 22 jaar lag. Dus het team is heel jong en in opbouw. Hopelijk groeien we naar iets moois.”

Doelstellingen

Al jarenlang heeft Pasteuning een duidelijke doelstelling voor ogen: promotie naar de tweede klasse. “In de derde klasse liggen de verhoudingen soms scheef door clubs die een flink budget hebben”, legt hij uit. “Deze investeren op een andere manier in hun spelersgroep dan zoals SV Ouderkerk via de jeugdopleiding. Dat is niet erg, maar dan is het voor een club als SV Ouderkerk ontzettend moeilijk om te concurreren, omdat iedereen bij deze club zelf zijn contributie moet betalen. Dat is een gegeven.”

Pasteuning hoopt dan ook dat zijn spelers gaan besluiten volgend seizoen door te gaan. “We hopen het elftal de komende tijd zoveel mogelijk bij elkaar te houden, zodat we volgend seizoen een plaats in de top vier van de derde klasse kunnen bemachtigen. Twee jaar geleden hebben we nog uitgesproken dat we binnen drie jaar willen spelen voor promotie naar de tweede klasse en dat is absoluut ook een van de doelen die ik heb gesteld. Ik hoop dat we dat volgend jaar kunnen bewerkstelligen.”

Promotie

Volgens Pasteuning heeft SV Ouderkerk een aantal krachten die de club op de juiste manier inzet. “Bij SV Ouderkerk weten we hoe we willen spelen, kent iedereen elkaar, staan altijd veel supporters langs de zijlijn en zijn we een échte dorpsclub. Bovendien is ons elftal jong en talentvol. Het eerste jaar ging het vooral in de laatste periode erg goed en speelden we de laatste wedstrijd in de nacompetitie, die we helaas verloren. Vorig jaar was een minder seizoen, maar voor mezelf als trainer behoorlijk leerzaam. Dit seizoen is het een jaar met ups en downs, maar ook weer enorm leerzaam voor zowel spelers al trainer.”

“Of we volgend seizoen voor promotie willen strijden? Dat mag zeker de doelstelling zijn. We willen dit jaar in het linkerrijtje spelen en kijken of we de top vier kunnen naderen. Dat laatste hebben we na de winterstop helaas laten liggen. Volgend seizoen moet het een harde doelstelling zijn om in de top vier van de derde klasse te spelen. Dat gaan we doen met jonge spelers, die we de kans geven zichzelf te bewijzen. Mochten er jonge spelers buiten SV Ouderkerk de kans willen krijgen om in de derde klasse te voetballen, dan kunnen zij altijd contact met mij opnemen”, aldus Pasteuning.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

René de Jong (JOS) over stap naar Hoofdklasse: “Ik moet hier alle zeilen bijzetten”

Send this to a friend