Ouderkerk straft onoplettendheid Buiksloot af

Na de degradatie vorig seizoen moet Buiksloot zichzelf nog herpakken in de zondag derde klasse C. De ploeg van Brian Tevreden verloor op eigen veld met 2-4 van promovendus Ouderkerk, een nederlaag die de ploeg aan zichzelf kan wijten na een slechte start. Buiksloot zakte daardoor zelfs naar de laatste plaats.

“We waren gewoon niet scherp.” Het waren treffende woorden van Tevreden na afloop. “In de kleedkamer pepten de spelers elkaar op, spraken ze af scherp te beginnen, maar dan mag je niet zo snel al op achterstand komen.” Al na 73 seconden lag de bal namelijk in het net van de thuisploeg. Op aangeven van Luuk van de Laar wist Floris van der Linden de score te openen voor Ouderkerk.

Buiksloot - Ouderkerk

De goede start van Ouderkerk, zoals trainer Don Guezen wenste, kreeg een vervolg in de achttiende minuut. Waar eerst nog een lob van Ouderkerk-middenvelder Jimmy Buitenhuis voor het doel werd weggehaald, werd zijn corner door Pepijn Scholte bij de eerste paal goed in de verre hoek gekopt: 0-2. Het werd na een half uur spelen zelfs 0-3 toen Van der Linden een duel om de bal won, na een slechte terugspeelbal van Abdellah Attalj, en hij Mitchel Melissen in staat stelde om te scoren.

Pas met een 0-3 achterstand leek Buiksloot iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. Pogingen van Regilio Kranenburg en Jerrel Fraenk waren echter niet gevaarlijk genoeg. Na een uur deed de thuisploeg wat terug via Bakary Jobe, die een voorzet helemaal vrij binnen kon koppen. Voor Buiksloot leek zelfs een aansluitingstreffer mogelijk, maar in de buurt van het strafschopgebied liet de ploeg het liggen om de trekker over te halen.

Buiksloot probeerde het initiatief te nemen met het meeste balbezit, maar Ouderkerk was in de counter het meest gevaarlijk. De gasten verzuimden echter via Scholte (lob over het doel) en Jelle van Barneveld (schuiver van dichtbij naast) afstand te nemen. Tien minuten voor tijd lukte dat wel. Buiksloot-keeper Lloyd Dielingen kwam niet overtuigend zijn doel uit bij een vrije trap van Desley Douglas. Scholte zette de bal opnieuw voor en Rutger Baas kon de bal in het lege doel koppen: 1-4.

Na de beslissing gooide Ouderkerk de deur dicht en was Buiksloot niet bij machte om door de hechte defensie heen te komen. In de vierde minuut van de blessuretijd slaagde Jobe daar nog wel in door voor Ouderkerk-doelman Remy van Luyn op te duiken en voor de 2-4 te zorgen, maar verder kwam de thuisploeg niet. Door de nederlaag zakt Buiksloot, vorig seizoen nog in de tweede klasse, naar de laatste plaats in de derde klasse C.

Brian Tevreden was na de nederlaag hard tegen zijn ploeg. “Ik ben zeker niet tevreden. Het zijn jongens en ik wil mannenvoetbal spelen. De spelers denken dat ze goed zijn, maar dan moeten we er wel staan als de wedstrijd begint. Vandaag gaven we kinderlijk eenvoudig doelpunten weg. Dat heb ik ook tegen ze gezegd, we hebben het niet goed gedaan.”

Ouderkerk doet het verdienstelijk en staat na drie wedstrijden met zes punten op een derde plek. “Dat is goed voor ons als nieuwkomer in de derde klasse. Vandaag hebben we bij vlagen goed gespeeld, al was de tweede helft wel rommelig. Na de 1-3 kregen we een paar honderd procent kansen, die moeten erin. Het had 6-1 moeten zijn, maar hier kunnen we ook tevreden mee zijn.”