Ouderkerk vecht zich op karakter naast AGB

In de zondag derde klasse C is AGB de koppositie kwijt. De ploeg van Senel Cebar verspeelde op eigen veld een voorsprong van 2-0 tegen Ouderkerk. De gasten vochten zich knap terug en wisten door een late gelijkmaker een belangrijk punt te pakken in de strijd om handhaving.

De heenwedstrijd wist Ouderkerk nog verrassend met 1-0 te winnen en ook in Amsterdam probeerden de gasten brutaal het intitiatief te nemen. Een schuiver van Jelle van Barneveld werd door AGB-doelman Nick Ruijmgaart naast getikt. Op het moment dat AGB aan probeerde te zetten, werd ook meteen het verschil gemaakt. Waar doelman Remy van Luyn eerst nog een schot knap wist te keren, had de sluitpost na 24 minuten geen antwoord op het schot van Rashim Yalcin.

Zes minuten later was diezelfde Yalcin opnieuw trefzeker. De aanvaller schoot de 2-0 hard in de rechterkruising. AGB kreeg vervolgens kansen op meer, alleen stond het vizier bij onder andere Yalcin niet op scherp om de voorsprong verder uit te breiden. Na de rust probeerde Ouderkerk een tandje bij te schakelen in de hoop nog wat te forceren. Dit resulteerde na zeventig minuten in de aansluitingstreffer. Uit een goede voorzet van Michel Zeegers kon Tom van Rossum de 2-1 binnen schieten.

Beide ploegen kregen vervolgens een paar halve mogelijkheden om nog wat aan de voorsprong te doen. Nadat de jacht op de 3-1 niet lukte voor AGB, hoopte de ploeg van Senel Cebar de voorsprong over de streep te trekken. Het was echter Wesley Wendel die vier minuten voor tijd voor de verrassende 2-2 zorgde. Een schot van Jim Buitenhuis werd gekraakt en de bal bleef vlak voor de doellijn liggen, waar de invaller optimaal gebruik van maakte: 2-2.

“Dit is een beetje onze eigen schuld”, zegt AGB-trainer Senel Cebar over het duel. “Het is hartstikke zuur en ik ben best wel teleurgesteld in de manier waarop we het zo weggeven. Na de 2-0 voorsprong hadden we genoeg mogelijkheden om de genadeklap uit te delen. Als je op zo manier punten verspeeld, mag je eigenlijk geen eens aanspraak maken op de koppositie.”

Ouderkerk-trainer Don Guezen was ondanks het late gewonnen punt kritisch op zijn spelersgroep. “We speelden gedreven en vol passie. Vooral de eerste twintig minuten hebben we goed gespeeld. Vandaag hadden we kunnen winnen. Ik denk sowieso dat we twintig punten meer hadden kunnen hebben. Je pakt bijvoorbeeld vier punten bij de koploper, maar ik heb mijn twijfels over wat de jongens ervoor over hebben. Qua voetbal horen wij bij de beste vier, maar het gaat ook om strijd en beleving.”

AGB is door de nederlaag de koppositie kwijtgeraakt aan OSV. De ploeg van Senel Cebar volgt nu op drie punten. Ouderkerk schiet in de strijd om lijfsbehoud niet heel veel op met het gelijkspel. De promovendus blijft twaalfde staan, maar de achterstand op de veilige tiende plaats is slechts één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Met dank aan Jordy Beukeboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)