Ouderkerk verrast KDO in slotfase met late gelijkmaker

In de zondag derde klasse C heeft Ouderkerk in de blessuretijd een punt mee kunnen nemen uit De Kwakel. De ploeg van Don Guezen speelde op bezoek bij KDO met 2-2 gelijk. Beide ploegen sluiten de eerste seizoenshelft af in de middenmoot: KDO staat zevende, Ouderkerk negende.

KDO kwam furieus uit de startblokken en had binnen een recordtijd van 37 seconden al een voorsprong te pakken. Bart van der Tol stelde clubtopscorer Mathijs van Rijn in staat om de score zo vroeg al de openen. In de volgende tien minuten had Ouderkerk duidelijk geen grip op het spel van de thuisploeg. Dit krachtsverschil kon KDO echter niet uitbuiten in een tweede treffer.

KDO - Ouderkerk

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Ouderkerk steeds beter in de wedstrijd. In de 26ste minuut resulteerde dit zelfs in de gelijkmaker. Na een strakke voorzet vanaf de rechterkant was Mitchel Melissen alert om van dichtbij binnen te tikken: 1-1. Het had weinig gescheeld of KDO had vlak daarna de voorsprong weer te pakken, maar nadat Joeri Stange de uitgekomen doelman Remy van Luyn passeerde, werd zijn inzet nog net van de lijn gehaald. Zo bleef het halverwege 1-1.

KDO - Ouderkerk

In de tweede helft wist Ouderkerk al snel de druk op de thuisploeg op te voeren. De gasten waren twee keer dichtbij, alleen leverde dit nog niets op. Een van de eerste momenten dat KDO iets terugdeed, was het wel raak. Menno Lingeman kon op aangeven van Van Rijn op doelman Van Luyn af en liet deze kansloos: 2-1.

Waar Ouderkerk de tegenstander onder druk bleef zetten, op jacht naar een gelijkmaker, wist KDO de grootste kans te creëren. Stange kon alleen op het doel aflopen, maar schoot de bal tegen de uitgekomen Van Luyn aan, die Ouderkerk daarmee in leven hield. De gasten drongen meer aan, wonnen meer duels op het middenveld en werden hiervoor vlak voor tijd ook beloond.

KDO - Ouderkerk

Eerst wist KDO-doelman Tim ten Brink met een knappe redding een schot in de linkerhoek onschadelijk te maken, maar in de 91ste minuut kwam Ouderkerk alsnog langszij. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant wist Reinout Harmsen de bal tussen de palen te krijgen: 2-2. Zo pakten de gasten in de blessuretijd alsnog een belangrijk punt.

KDO - Ouderkerk

Daarmee stijgt de ploeg van Don Guezen naar de negende plaats in de zondag derde klasse C, met slechts vier punten meer dan hekkensluiter Zwanenburg. KDO, onder leiding van Raymond de Jong (verlengde midweeks zijn contract, red.), schiet weinig op met het gelijke spel en sluit 2015 af op de zevende plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!