Ouderkerk verslaat Roda ’23 in kansenfestijn

Een hoog tempo, veel kansen en veel doelpunten. In de zondag derde klasse C hebben Ouderkerk en Roda ’23 er een typische derby van gemaakt. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 4-2, al had de score aan beide kanten veel hoger uit kunnen vallen.

Slechts twee punten werden er door Ouderkerk gepakt uit de laatste vijf competitiewedstrijden, dus kon de ploeg van Don Guezen een overwinning goed gebruiken. In de openingsfase was het voor beide ploegen lastig om te voetballen in de harde wind, die schuin op het veld stond. Roda ’23 wist hier profijt uit te halen door op gelukkige wijze de score te openen. Een uittrap van Remy van Luyn bleef hangen door de wind, Roda ‘23-middenvelder Michael Crombeen nam de bal rond de middencirkel aan en zijn poging verdween van veraf over Van Luyn in het Ouderkerkse doel: 0-1.

Ouderkerk - Roda '23

Het duurde echter niet lang voordat het weer gelijk stond. Zes minuten na de openingstreffer eindigde een geplaatst schot van Michel Zeegers in de verre hoek en was Roda ‘23-doelman Daan Stevens kansloos. Ouderkerk nam het heft in handen en kwam op slag van rust zelfs op voorsprong. Floris van der Linden, terug van een driedaagse stage bij Telstar, liep een voorzet van Lennart Korrel goed binnen: 2-1.

Vlak na rust werd hier nog een schepje bovenop gedaan door de thuisploeg. Stevens verspeelde ongelukkig de bal bij een uittrap en Korrel zag zijn kans schoon om vanaf de rand van het strafschopgebied eenvoudig de 3-1 in het lege doel te schuiven. De wedstrijd was echter nog niet beslist, want beide ploegen kregen voldoende kansen om nog iets aan de stand te doen. Het ontbrak echter aan zorgvuldigheid in de afronding.

Vooral Roda ‘23-spits Lennart Rust was erg ongelukkig en liet meerdere goede kansen onbenut. Het spel golfde op en neer in een hoog tempo en de vele kansen volgden elkaar snel op. Namens Ouderkerk waren Van der Linden en Zegers dichtbij de beslissing, alleen kwamen ze allebei net iets tekort om de wedstrijd te beslissen. De grootste mogelijkheid voor de gasten was voor Dennis Bakker, maar hij zag zijn schot via de lat terug in het veld springen.

Vier minuten voor tijd werd de wedstrijd alsnog in het slot gegooid door de thuisploeg. Van der Linden was op aangeven van Wesley Wendel niet zelfzuchtig en gunde de 4-1 aan invaller Jelle van Barneveld. Een slotoffensief van Roda ’23 werd in de blessuretijd nog beloond met een rake knal van Giovanni van Groeningen (4-2), alleen veranderde dat weinig aan de nederlaag. Daarvoor kon de ploeg van Marco Bragonje ook naar zichzelf kijken: er werden veel te veel kansen gemist.

Ouderkerk maakte door de zege een sprong op de ranglijst en is Roda ’23 tot op één punt genaderd. De ploeg van Don Guezen staat zesde in de zondag derde klasse C, de Bovenkerkers vijfde. Volgende week maken beide ploegen een klein uitstapje naar de districtsbeker met uitwedstrijden tegen respectievelijk Pancratius en SVA.