Ouderkerk werkt zich langs stug NFC

In de zondag vierde klasse F heeft Ouderkerk met 3-1 gewonnen van NFC. De ploeg van Martin van Egmond revancheerde zich hiermee voor de gevoelige nederlaag bij Swift. Ouderkerk staat na de overwinning op een derde plaats, drie punten achter koploper Sporting Martinus. NFC is met een zevende plek middenmoter.

Na zeven minuten liet Ouderkerk zich voor het eerst gelden. Een goed schot van Van der Linden werd door NFC-doelman Van Veen over getikt. Vijf minuten later lieten de Amstelveners zich zien. Een doorgebroken aanvaller van NFC ging neer na een actie van doelman Van Luyn. Scheidsrechter Van Genderen oordeelde dat de NFC’er de overtreding had begaan. Hierna begaf het spel zich veelal op het middenveld en werden er amper kansen gecreëerd door beide ploegen.

1484582_860921383953127_1576650310221119316_n

In de 35ste minuut deelde Ouderkerk weer een speldenprik uit. Na een goede actie van Scholte kwam de bal bij Van der Linden. Hij moest de bal uit de lucht schieten en schoot over. Nadat NFC nog een keer voorlangs had geschoten kwam de thuisploeg op een mentaal mooi moment op voorsprong. Vlak voor de rust kreeg Van der Linden de bal in het strafschopgebied. De spits hield de bal een paar keer hoog om vervolgens te schieten. De van NFC-keeper Van Veen afkomende rebound was een prooi voor gelegenheidsback Korrel: 1-0.

1536421_860921163953149_2485497533738485518_n

Na rust waren de kansen opnieuw op een paar vingers te tellen. Toch liet Ouderkerk zich na een uur spelen wat verrassen. Een snelle aanval van NFC werd door de Amstelveners goed afgerond: 1-1. De assist was van Bossong, Ben Moussa scoorde voor NFC. Ouderkerk herpakte zich meteen goed. Een goede actie van Van der Linden in de zestien bracht de bal bij Melissen. Zijn schot ging mooi laag en hard in de verre hoek (2-1). Omdat de voorsprong maar één doelpunt betrof, moest Ouderkerk nog steeds oppassen voor NFC.

10325563_860921440619788_4742629276925655825_n

De Amstelveners werden echter alleen nog gevaarlijk na de enige fout van keeper Van Luyn, waarna Bossong voor NFC naast kopte. Ouderkerk had meer kansen op de 3-1, maar die waren eerst niet aan invaller Harmsen en Melissen besteed. Nadat invaller Laurent al een keer zijn goal afgekeurd zag worden door buitenspel kon hij vlak voor tijd toch ook nog een geldig doelpunt laten noteren. Zijn lobje over Van Veen was bekeken en gaf Ouderkerk een mooie 3-1 overwinning.

10849745_860921307286468_3928544866102467082_n

Ouderkerk Marc van Vliet was na afloop tevreden met de overwinning. “We waren redelijk gefocust en wisten wie bij NFC gevaarlijk was en wie niet. We wisten waar hun zwakke punt lag. Maar dit werd in de eerste helft niet echt op het veld neergelegd, het was wat mat en met weinig beleving. In de tweede helft ging dit beter. Gelukkig scoorden we zelf snel na hun gelijkmaker, dan ga je daarna makkelijker voetballen. Iedereen was na afloop erg blij met de zege. Dit is een teamprestatie, je doet het met z’n allen. Ik sprong Remy in zijn armen, want ik vond dat onze keeper ook wel een keer een pluim mocht krijgen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zondag 4F