Ouderkerk (zaterdag) bekroont ongeslagen reeks met periodetitel

Acht wedstrijden gespeeld, 22 punten en een behoorlijk positief doelsaldo (+24). Ouderkerk (zaterdag) heeft zich onder leiding van Peter Grifhorst prima opgericht na de degradatie uit de derde klasse en pakte door een 0-2 overwinning op bezoek bij Hertha de eerste periodetitel in de vierde klasse D.

“In de voorbereiding had ik nog niet zoveel vertrouwen dat we het zo goed zouden doen. Ongeslagen periodekampioen. En de laatste drie wedstrijden negen punten, twaalf doelpunten voor en nul tegen. Dat is geen geluk”, zei een trotse Grifhorst. De stijgende lijn werd in Vinkeveen doorgetrokken. Na een moeizame eerste helft namen de Ouderkerkers na rust afstand door doelpunten van Serginio Lens en Rogier de Bruijn. “Twee schitterende aanvallen, uit het boekje.”

Door de overwinning bleef het CTO’70 voor. Die ploeg volgt op twee punten. Over twee weken staan beide teams tegenover elkaar in Duivendrecht. “Nu moeten we doorpakken. Bij de spelers was er na afloop groot feest, en ze zijn met elkaar de stad ingegaan, maar die feeststemming moet er volgende week uit. Dit is het voorgerecht, we gaan natuurlijk voor meer.”

Volgens collega-trainers wordt Ouderkerk gezien als titelkandidaat. Zelf wil Grifhorst dat woord nog niet in de mond nemen. “Omdat ik het te arrogant vind. Natuurlijk ben ik zelfverzekerd en weet ik wat wij kunnen, maar dan hoef ik nog niet zulke dingen te roepen. Natuurlijk hoop ik het wel. Als wij dit door kunnen trekken, gaan we zeker lang meedoen.” Al valt de oefenmeester toch op één voorspelling te betrappen. “Ik ben er wel van overtuigd dat wij winterkampioen worden. Hopelijk ook ongeslagen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)