Home / Algemeen / Oudshoorn (Kadoelen): “Vanaf nu alle wedstrijden winnen”

Oudshoorn (Kadoelen): “Vanaf nu alle wedstrijden winnen”

Waar Kadoelen vorig jaar nog tegen degradatie vocht, ziet de wereld er nu heel anders uit. De club die onder leiding staat van Jordi van Beek staat momenteel tweede in de zaterdag derde klasse A en is bovendien als sinds 31 oktober zonder puntverlies. “Dat is een mooie reeks en we zijn naarmate het seizoen vorderde ook steeds beter gaan voetballen. Bovendien hebben we in die reeks ook vijf keer de nul gehouden wat voor mij natuurlijk helemaal fijn is”, aldus keeper Mike Oudshoorn.

11895091_713923442046186_3619456701011539544_o

Aanstaande zaterdag zou aan deze imposante reeks wel eens een einde kunnen komen als Kadoelen de lastige uitwedstrijd speelt tegen de nummer drie van de ranglijst, Hellas Sport. Toch denkt Oudshoorn dat Kadoelen ook dit weekend zal zegevieren. “Vorige keer verloren we met 0-2 maar daar moet ik wel als kanttekening bij plaatsen dat we niet compleet waren. Ik had toen een gebroken teen waardoor onze spits op doel moest bijvoorbeeld. Nu zijn we wel compleet en ik heb er vertrouwen in dat het weer 0-2 gaat worden, maar dit keer in ons voordeel.”

Hoewel Kadoelen dit seizoen niet vaak met puntverlies van het veld stapte heeft de club moeite met het winnen van topwedstrijden. “Dat klopt inderdaad. We hebben met name in het begin van het seizoen een paar wedstrijden verloren maar zijn nu echt naar elkaar toe gegroeid. Achteraf gezien was de verloren wedstrijd tegen Opperdoes een domper omdat daar meer in had gezeten. We hebben soms moeite met het maken van doelpunten en bij Opperdoes spelen veel lange jongens dus dan kan hij een keer vallen.”

11792171_710470322391498_7832115822800397142_o

Na de goede reeks van zes gewonnen wedstrijden op rij staat het met zelfvertrouwen bij Kadoelen wel goed en gaat de club uit Amsterdam-Noord voor niks minder dan het kampioenschap. “Ik hoop dat we vanaf nu alle wedstrijden gaan winnen en ik denk dat we dat ook kunnen. Iedereen kent nu ze goede en slechte punten en voelt zich thuis in de tactiek die we hanteren. Dat is ook een compliment naar onze trainer. Het plaatje klopt nu. Aan het begin van het seizoen is een doelstelling bepalen moeilijk vooral omdat het vorig seizoen wat minder ging. We hebben een vrij nieuwe ploeg en gaan nu vol voor het kampioenschap en anders moeten we via de nacompetitie maar promoveren. We staan nu bovenaan in de tweede periode dus een periodetitel is zeker een realistisch doel.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman