Oulad Ben Youssef (Lebo) eert Nouri met nummer 34: “Bij elke goal denk ik aan hem”

Voor elke wedstrijd denkt ASV Lebo-speler Noureddine Oulad Ben Youssef even extra een bepaald iemand. Het is de reden waarom hij ruim een jaar met het nummer 34 op zijn rug speelt. Speciaal voor Abdelhak Nouri, zijn buurjongen. “Dat nummer 34 draag ik met respect.”

Nog altijd heeft Oulad Ben Youssef het zwaar als het onderwerp – Abdelhak Nouri kreeg in juli 2017 een hartstilstand op het veld – ter sprake komt. Sinds zijn tiende kent hij de twee jaar jongere Nouri. Elke dag waren ze samen; ze sliepen bij elkaar en gingen zelfs samen op vakantie. “Hij heeft veel voor mij betekend, ook voor mijn familie. Dat nummer 34 draag ik met respect. Bij elke goal denk ik aan hem, zelfs elke keer als ik het nummer zie. Ik denk er constant aan. Zo iemand kan je ook niet vergeten. Hij is net als een broer voor mij. Ik ben ook bij hem in het ziekenhuis.”

Nouri was ook een veel geziene toeschouwer bij wedstrijden van Oulad Ben Youssef. Eerst als brookie bij ASV Lebo, daarna bij ‘T Knooppunt. Nu is de 23-jarige Amsterdammer weer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Na het opheffen van ‘T Knooppunt, waar hij twee jaar speelde, had Oulad Ben Youssef de keuze tussen meerdere clubs. Voor hem stond vast dat hij terug wilde keren in het shirt van Lebo. “Hier ben ik begonnen, zij hebben mij altijd de kans gegeven. Dit was het juiste moment. Ik wil iets voor ze terugdoen.”

Er is ook veel veranderd sinds hij de club in de zomer van 2016, na het landskampioenschap, verliet. Zo kwam hij nu binnen als vijfvoudig international. Meteen had hij een ervaren rol te pakken, ondanks zijn jonge leeftijd. “Ik kwam nu als een naam binnen. Ik denk dat ik bepalend kan en moet zijn voor Lebo”, zegt hij. Als international is Oulad Ben Youssef ook een stuk wijzer geworden. “Het helpt wel mee als hard werken bij je club op één staat. Bij Lebo is het altijd ‘strijd’, in het Nederlands elftal ook. Spelen met je hart.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)