Ousman Sonko helpt AMVJ aan winst.

( door Robin Punt )

Dirk Landsaat , de leider van AMVJ slaakte een zucht van verlichting bij het laatste fluitsignaal…….”Deze overwinning hebben we voor de poort van de hel weggesleept”,  zo was zijn opgeluchte commentaar.

De wedstrijd was inderdaad niet best, want buiten het eerste kwartier en de laatste 20 minuten viel er weinig te genieten voor de weinige toeschouwers, die op deze wedstrijd waren afgekomen. Absolute smaakmaker was Ousman Sonko, die reeds in de eerste minuten van de wedstrijd met een fraaie passeerbeweging zijn directe tegenstander de hielen liet zien. De beweging an sich was vergelijkbaar aan die van Cabral van vorige week in de Eredivisie. Helaas bleef de aanvalsdrift van AMVJ verder uit en was daar in de 15e minuut een tegenslag voor de jongens van Maurice Kuyper.

TOB probeerde in een van zijn spaarzame aanvallen dichterbij het doel van AMVJ te komen en werd de bal in eerste instantie uit de doelmond gewerkt. De afvallende bal  werd opnieuw ingebracht door de nummer 10 –  Sergio Mans. Met een prachtige kopbal was daar Sean Engeln die TOB op een 1-0 voorsprong zette. Hierna daalde de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau , zaterdag 2e klasse onwaardig , er gebeurde werkelijk niets meer noemenswaardig.

Voor uw verslaggever reden om eens goed naar de opstelling te kijken van beide teams en vond bij AMVJ een aantal dezelfde namen , van Moorselaar , van der Driest en Boer, bij navraag alle drie broers van elkaar en ook uit de eigen gelederen van de ploeg uit Amstelveen.

De wedstrijd werd pas weer in de laatste 20 minuten weer interessant om naar te kijken , zo was daar in de 65e minuut Sander van Dam die de thuisploeg uit het niets weer op gelijke hoogte bracht…..AMVJ voelde dat er meer te halen was ging iets meer pressie zetten en in de 80e minuut was daar de beloning. Man of the match, Ousman Sonko, rondde een aanval keurig af en zette zo de 2-1 op het niet aanwezige scorebord , dit tot vreugde van de tiental supporters. Ook werd het uiteindelijk na voorbereidend werk van Sonko nog 3-1 door de nummer 11 , Rene Boer.

Enigzins geflatteerd was het wel,  maar wie maalt daar op het Loopveld nu nog om?