Overamstel kan Martinus in slotfase niet bijhouden

In de vierde klasse D heeft Sporting Martinus goede zaken gedaan. Het inhaalduel bij Overamstel werd verdiend gewonnen maar makkelijk ging het geenszins. Het laatste kwartier van de wedstrijd kon men pas het verschil op de ranglijst weergeven. Het werd uiteindelijk 0-6 voor de Amstelveners.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er sprake van een gelijkopgaande strijd, beide partijen gingen vol voor de aanval maar waren te slordig om echt tot kansen te komen. In de tiende minuut was Martinus nog het dichts bij een treffer maar uit een toegekende vrije schop zag men in de rebound de bal via de paal naast gaan. Overamstel beet hierna wat van zich af en kon men wat meer grip op het middenveld krijgen maar het leverde echter geen kansen op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat Martinus via wat schoten op doel niet kon scoren was Overamstel dicht bij een treffer, want via een aanval over de rechtervleugel was het de spits van de thuisclub geen geluk had en met een kopbal Martinus doelman Josha Box op zijn weg vond. Geleidelijk kon Martinus wel een veld overwicht opbouwen wat aardig wat kansen opleverde. Te slordige inpassing zorgde ervoor dat Overamstel steeds weer in de wedstrijd kon blijven.

Martinus coach Wim de Haart hierover:” Ik had mijn jongens er voor de wedstrijd al op gewezen dat zuiverheid met passing erg belangrijk is maar daar gingen we vaak de fout mee in en daarom kon Overamstel steeds weer in balbezit komen”aldus De Haart. Uiteindelijk kwamen de Amstelveners in de 40e minuut dan toch op voorsprong en dat was zeker verdiend. Niels Koningen rondde een voorzet knap af 0-1. Voor de rust nog een kans voor de gasten maar Joey Rem had geen geluk en bij zijn inzet.

Wim de Haart

Na de rust een veel feller Martinus wat al snel de tweede Amstelveense treffer opleverde, na een mooie steekbal van Bas Sandberg op Daniel Hoeksema wist laatstgenoemde beheerst de 0-2 te scoren. Overamstel dat wel veel inzet toonde moest het nu toch afleggen tegen een ploeg die meer kwaliteiten had en kon dan ook niet voorkomen dat het halverwege de tweede helft 0-3 werd door Joey Rem. Kort hierna nog wel een behoorlijke kans voor de thuisclub via Stan Leisink maar de goed op dreef zijnde Martinus goalie Box was attent bij deze inzet.

Coach Wim de Haart van Martinus wisselde twee spelers om nog meer grip op de wedstrijd te krijgen en dat kreeg zijn vervolg. Het was in de 80e minuut invaller Tom Postuma die zijn tegenstander van zich afschudde en met een fraaie diagonale knal Martinus op 0-4 zette.

Postuma; “ik moest eerst die tegenstander van mij afschudden en dat lukte, toen zag ik de keeper voor zijn goal staan en twijfelde geen moment en haalde uit een heerlijk gevoel was dat”. Het was dan ook niet zo vreemd dat de handen op de bank op elkaar gingen want de goal was fraai.

Hierna wilde de thuisclub de stand nog wel een ander aanzicht geven maar de ploeg was niet echt gelukkig in de afwerking. Het werd door Jorn Stolwijk nog 0-5 en Daniel Hoeksema tekende voor de 0-6. Dom was nog de gele kaart die de Martinus keeper kreeg na een niet zo slimme actie, dit deed echter de pret niet drukken bij Martinus want na deze winst kwam men weer een stukje dichterbij koploper Arsenal.

Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D.