Home / Algemeen / Overbos bereikt via de derde plek het ‘nacompetitietoetje’

Overbos bereikt via de derde plek het ‘nacompetitietoetje’

Overbos is in de zaterdag derde klasse B geëindigd op de derde plek en komt in de nacompetitie uit tegen Hellas Sport. In een rechtstreeks duel voor plek drie met concurrent IJmuiden won de ploeg van Maurice Kuijper met 4-2. Voor de Hoofddorpers is het bereiken van de nacompetitie al een prestatie op zich.

Kuijper zag afgelopen zomer na het dramatische vorige seizoen namelijk veel spelers vertrekken en moest een bijna volledig nieuw team opbouwen. “De nacompetitie voelt voor ons als een toetje van een mooi seizoen. Na de eerste trainingen dit jaar was ik al blij als we erin zouden blijven. Maar goed, je moet altijd blufpoker spelen en door hard werken zien waar het schip strandt. Het is zwaar boven verwachting dat we dit hebben bereikt. We moesten dit team met een smalle selectie vanaf nul opbouwen. Het bereiken van de nacompetitie zie ik eigenlijk al als een titel. Het is ze gegund.”

De nacompetitie was al eerder veilig gesteld door Overbos, maar de tegenstander daarin was nog niet bekend. Het duel tegen IJmuiden was daarin doorslaggevend. Overbos startte ontketend en kwam binnen de minuut aan de leiding via Maarten Wels. De thuisploeg kreeg daarna kans op meer, maar Wels en Khalid Ell Aissati vergaten de trekker over te halen. Na een kwartier spelen was IJmuiden wel scherp voor de goal en de bezoekers brachten de boel weer in evenwicht: 1-1.

Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in. Het tweede bedrijf begon eveneens met snelle treffers. Remco Cicilia bracht Overbos in de 48ste minuut wederom aan de leiding. Dit keer kon de thuisploeg nog korter van de voorsprong genieten, want een minuut later stelde IJmuiden vanaf elf meter al weer orde op zaken: 2-2.

De gasten vonden het wel goed zo en lieten de teugels wat vieren. Overbos ging op jacht naar meer en bekroonde dit halverwege de tweede helft met een schitterende goal in de kruising van Cicilia: 3-2. Om te voorkomen dat IJmuiden voor de derde keer op gelijke hoogte kwam, moest een vierde treffer definitief de beslissing de brengen. Deze kwam er, twaalf minuten voor het einde via een kopbal van Thomas Vegter: 4-2.

De prijs van het behalen van de nacompetitie smaakt naar meer voor Kuijper. Overbos zal daar niet voor spek en bonen mee doen. “Nu we dit hebben bereikt gaan we ons huid zo duur mogelijk verkopen en het onze tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken.” Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse B.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: VegterImages

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)