Overbos en AMVJ delen de punten

Een aantrekkelijk duel tussen Overbos en AMVJ in de zaterdag tweede klasse A is geëindigd zoals hij begon: 0-0. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. In de laatste tien minuten kregen de gasten nog drie enorme kansen op de overwinning, maar zelfs voor open doel kon AMVJ niet tot scoren komen.

Op eigen veld begon Overbos goed. De ploeg van Stefan Teeken kreeg twee kleine mogelijkheden via Mike Nieveld, maar de spits was niet gevaarlijk genoeg. De eerste echt grote kansen waren in de eerste helft voor AMVJ. Zo ging een hoekschop van Imke van Moorselaar via de knie van Jonne Seriese net over het doel en kopte René Boer helemaal vrij in de handen van Overbos-doelman Donovan Partosoebroto.

Overbos - AMVJ

Net als in de eerste helft begon de thuisploeg ook na rust als de betere. Dit resulteerde meteen na anderhalve minuut in een mogelijkheid voor Mickey Wever. Een goede actie kon hij echter niet verzilveren met een doelpunt, hij stuitte op doelman Levien Rocha. Twintig minuten later ging ook Robin Stroet op de doelman van AMVJ af, maar hij ging wel heel opzichtig naar de grond.

Naarmate het eind dichterbij kwam, kreeg AMVJ meer het spel in handen. Een schot van Seriese werd echter knap gered door doelman Partosoebroto. In de slotfase kregen de gasten genoeg kansen om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Het ontbrak AMVJ alleen in de afronding. Tien minuten voor tijd kwam een voorzet van Jeroen Halsema op het hoofd van de vrijstaande Joram Melis, maar de invaller kopte van dichtbij de bal over het lege doel van Overbos heen. Nog geen twee minuten later kreeg Melis opnieuw een enorme kans , maar op aangeven van Mark Schol werd zijn kopbal eenvoudig gepakt.

Overbos - AMVJ

Eenmaal in de blessuretijd aangekomen kregen de gasten nog een enorme kans op de 0-1. Een lage voorzet van Dennis Frijn werd door Jimmy Jansen en doelman Partosoebroto gemist, waarna Van Moorselaar de bal voor het intikken had. Van slechts twee meter van de lijn schoot de middenvelder bij de tweede paal echter hoog over. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de 0-0 bleef op het scorebord staan.

“Een verdiend gelijkspel”, vond Overbos-Stefan Teeken na afloop. “De jongens hebben het prima gedaan. We probeerden wat in te zakken, net als tegen Marken (4-0 overwinning, red.) en vanuit daar AMVJ te verrassen. Met dit punt hebben we nu zestien punten, dat is de helft van wat we nodig hebben om ons te handhaven. Het zou mooi zijn als we daar volgende week nog negentien van maken om mee de winterstop in te gaan.”

Volgens Hans Schakel had zijn AMVJ tegen Overbos ‘twee punten verspeeld’. “Wij waren de enige ploeg die echt wilde voetballen. In vergelijking met vorige week (0-1 nederlaag tegen DVVA, red.) biedt deze wedstrijd wel perspectief. We creëerden nu genoeg kansen, alleen maken we de niet kansen niet af. Daar hebben we het vanmiddag laten liggen.”

Foto’s Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)