Home / Algemeen / Overbos en Stefan Teeken per direct uit elkaar

Overbos en Stefan Teeken per direct uit elkaar

Zaterdag tweedeklasser Overbos en trainer Stefan Teeken hebben per direct de samenwerking beëindigd. De tegenvallende resultaten zijn de aanleiding om de samenwerking vroegtijdig te staken. Teeken zou aan het eind van het seizoen de club al verlaten.

Afgelopen zaterdag (2-2 tegen EVC) werden de honneurs waargenomen door Patrick Tax (trainer tweede elftal) en Mark Coonen. Nadat de club besloten het contract met Teeken niet te verlengen, spraken beide partijen de intentie uit om het seizoen samen af te maken. Dat is niet gelukt.

Teeken: “Ik had dit niet zien aankomen. We hadden ook niet voor niets afgesproken het seizoen samen af te maken. Ik wist dat er direct na de winterstop een zwaar programma aan zou komen, dat heb ik iedereen ook gezegd, en dat we ons moesten richten op de wedstrijden tegen onze directe concurrenten. Die wedstrijden komen er nu aan en het is zeer spijtig dat ik er nu niet meer bij ben. Ik had het echt graag afgemaakt. In goede tijden en in slechte tijden, zeggen ze toch altijd.”

Bestuurslid technische zaken Ashley Nolten: “Na de nederlaag tegen Marken (7-1 nederlaag, red.) zag je dat al het plezier verdwenen was. De koppies gingen hangen en het werd echt voor iedereen binnen de club, en ook voor Stefan, een martelgang. Vorige week dinsdag heb ik hem gebeld om te zeggen dat we zo niet verder konden gaan.” Ook de samenwerking met assistent Raymond van der Kleij is per direct stop gezet. Zowel Teeken als Van de Kleij was bezig aan zijn vierde seizoen bij Overbos.

Teeken: “Het is jammer dat ik geen afscheid van de spelers heb kunnen nemen. Met sommige spelers werk ik al acht jaar samen (ook bij Hoofddorp, red.) en ik gun ze het beste. Ik hoop echt dat ze het halen en niet degraderen.” Over zijn toekomst heeft Teeken nog geen duidelijkheid. “Ik heb met een aantal clubs gesproken en zat ook steeds bij de laatste kandidaten, maar helaas heb ik nog geen club kunnen vinden. Het wordt nu wel lastig, want alle mooie clubs zijn inmiddels al bezet.”

Patrick Tax zal het seizoen samen met Mark Coonen afmaken en proberen Overbos in de tweede klasse te houden. Voor volgend seizoen heeft Overbos Maurice Kuijper al aangesteld als oefenmeester. Nolten: “Als we degraderen dan is dat jammer, maar dan doen we het wel op de Overbos manier. Dus met strijd en passie.”

Foto’s Hans van Beek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)