Overbos gaat in beroep tegen straf voor onreglementair opstellen Sven Wierda

Drie punten in mindering, een wedstrijd overspelen bij Hellas Sport, een boete en acht wedstrijden schorsing (waarvan vier voorwaardelijk) voor Sven Wierda. Overbos-secretaris Frits de Ruijter was behoorlijk geschrokken toen hij deze straf van de KNVB te horen kreeg. Maandagmiddag zijn de Hoofddorpers direct in beroep gegaan.

Op 4 maart kreeg Wierda tegen Marken een rode kaart wegens een elleboogstoot en een schorsing van drie wedstrijden. Daar was de club het niet mee eens. De KNVB bracht de schorsing eind maart terug naar twee wedstrijden; Wierda hoefde daardoor nog maar één wedstrijd te missen en werd tegen EDO nog aan de kant gehouden. Een week later (1 april) dacht Overbos dat de spits weer speelgerechtigd was. “Het bleek echter dat de schorsing pas de maandag na de wedstrijd tegen EDO in zou gaan. Dat hadden wij niet goed gelezen in de brief”, zegt De Ruijter. Hellas Sport tekende vervolgens direct beroep aan tegen de 2-1 overwinning van Overbos.

De KNVB heeft Overbos nu gestraft. Niet alleen krijg de club een boete van 350 euro, maar moet de wedstrijd tegen Hellas Sport opnieuw worden gespeeld. Dit duel is ingepland op dinsdagavond 2 mei in Zaanstad en niet in Hoofddorp, waar het duel gespeeld werd. De Ruijter is verbolgen: “Deze straf is te belachelijk voor woorden. Ook de schorsing voor Sven staat niet in verhouding met het vergrijp.”

Vrijdagmiddag werd het bestuur per brief ingelicht en Wierda kon zaterdag nog meespelen tegen HBOK (7-1 nederlaag, red.) omdat de schorsing maandag (gisteren) pas in ging. Overbos is in beroep gegaan. “Er is sprake van een vergissing in plaats van een vergrijp. Sven heeft gedaan wat wij van hem hebben gevraagd, hij kan hier niets aan doen. De drie punten in mindering is veel te hoog en zullen wij niet accepteren. Ik ga ervan uit dat dit wordt teruggedraaid. Desnoods gaan we door tot een kort geding of kantonrechter, want dit kan echt niet.”

Archieffoto boven: Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)