Overbos houdt met tien man stand tegen Amstelveen

In de zaterdag tweede klasse A maakten Amstelveen Heemraad en Overbos in een slechte, maar spannende wedstrijd beiden twee doelpunten. Met een 2-2 gelijkspel was Overbos redelijk happy en Amstelveen bracht het niet veel verder in de strijd tegen degradatie.

Onder bijna ideale omstandigheden begonnen de beide ploegen aan de wedstrijd en binnen 2 minuten had Amstelveen op een 0-1 voorsprong moeten komen. Bij een scrimmage in de 16 schoot Jacco Tolman op de benen van Donovan Partosoebroto en kon Kevin Lesmeister de rebound niet binnen schieten.

3

Vier minuten later was daar toch de voorsprong. Levi Piqué werd neergelegd in het zestien meter gebied en de goed fluitende Wesley O’Niel wees resoluut naar de stip. Maarten Zwaan schoot hard en hoog in en Amstelveen had de 0-1 voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Overbos de overhand, maar wist niet te scoren. Met 0-1 werd de rust bereikt.

1

Na rust ging Overbos verder, waar het gebleven was. Aanvallen. Na zo’n 20 minuten werd de bal niet goed verwerkt door Arne Zitzke en Mike Nieveld kon doen wat hij vaak doet tegen Amstelveen, scoren. Simpel werd de 1-1 binnengeschoten en de ploegen stonden weer op gelijke hoogte. Kort daarna een schermutseling halverwege het veld en Noud Bruchner kon met zijn tweede gele kaart vertrekken.

2

Weer kort daarna de voorsprong voor Overbos. Een corner werd goed verwerkt door Overbos, maar van de lijn gehaald. De afgeslagen bal kwam op het hoofd van Alex Golsteijn en hij kopte zijn ploeg een kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong.

Amstelveen gooide alle remmen los en wist alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Na een snelle aanval wist Jacco Tolman, met een subtiele beweging, Robin Telkamp alleen voor de goal te krijgen en die schoot goed diagonaal in. Met nog aan beide kanten een kansje voor de winst, maar met 2-2 was iedereen wel tevreden.

juichen amstelveen

Trainer Stefan Teeken van Overbos: “’ Alles bij elkaar was een gelijkspel wel terecht en wij zijn er blij mee. Wij hebben nu 21 punten en zijn weer wat dichter bij ons voornaamste doel; 30 punten.Mark Kranendonk, trainer van Amstelveen kon er ook mee leven: “Als je in de laatste minuten nog gelijk maakt is altijd prettig. Toch hadden wij de drie punten hard nodig en dit zijn er twee minder”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek