Foto Daniel Rits: NFC-trainer Patrick Lokken

Overbos pakt eerste punten

De trainers waren het er over eens. Overbos heeft de punten (2-1) gepakt op basis van strijdlust! Dit ontbrak aan de kant van NFC. Trainer Lokken van NFC had zijn team hiervoor al gewaarschuwd. Voor Overbos zou deze wedstrijd belangrijk zijn om de aansluiting naar boven te krijgen. Een verlies voor NFC betekende een groter gat met de middenmoot.

In de eerste 10 minuten was al duidelijk dat Overbos gebrand was het spel te maken. NFC leek hierdoor verrast en kon zijn eigen spel niet maken. Marc de Jonge kreeg na vier minuten al een grote kans, die door Mark Coonen, vorig jaar uitkomend voor Overbos werd gered. Echter was dit niet voldoende om de 1-0 uit te sluiten. Na balverlies van NFC op het middenveld, schakelde Overbos om en wist Carlo Hopman Marc de Jonge in staat te stellen de openingstreffer binnen te schieten.

Naarmate de eerste helft vorderde leek NFC zijn spel meer te kunnen maken. Het spel ging meer over en weer, maar grote kansen bleven uit. Toch was het Jacco Tolman die de gelijkmaker voor NFC wist te maken bij de goed spelende Dennis van der Kraan. Hier wist ook hij geen antwoord op. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de rust in en wisten dat er in de tweede helft meer kansen gecreeerd moesten worden om de winst naar zich toe te trekken.

Dat het een wedstrijd van de keepers ging worden werd ook in de tweede helft duidelijk. Beide keepers hielden hun ploegen op de been. Overbos had na de rust het betere van het spel en dit leidde al snel tot een grote kans voor de ingevallen Maarten Wels. Echter lukte het de vrijstaande Wels niet keeper Coonen te passeren. Even later wist Coonen weer een kans van De Jonge uit zijn doel te houden. Overbos bleven kansen krijgen, maar wist deze niet te verzilveren. Dit leidde ertoe dat NFC halverwege de tweede helft meer in zijn spel kwam en bijna op voorsprong kwam. Van der Kraan wist hier op zijn beurt een stokje voor te steken door twee keer vrij reddingen te verrichten.

In de laatste minuten leek Overbos nogmaals het gas erop te gooien en te willen strijden voor de winnende treffer. Deze werd dan ook gemaakt door de ingevallen Elmar Bijnevelt. Hiermee werden de nodige en eerste 3 punten van het seizoen voor Overbos gepakt. Trainer Faber: de jongens hebben vandaag veel strijdlust laten zien, een groot verschil met eerdere wedstrijden. Voor komende zaterdag zullen we deze mentaliteit weer moeten tonen tegen ZOB. Trainer Lokken was na de wedstrijd zichtbaar teleurgesteld: voor de wedstrijd heb ik de jongens uitgelegd hoe er tactisch gevoetbald moest worden. De afspraken die we gemaakt hadden bleven niet staan wat maakte dat we ons eigen spel niet hebben kunnen spelen. Volgende week moet het weer anders om de aansluiting met de middenmoot niet verder te verliezen.

Verslag: Stephanie Geel