Overbos pakt tegen EVC eerste drie punten in 2016

Overbos heeft in de zaterdag tweede klasse A eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De ploeg van Stefan Teeken won op eigen veld met 4-2 van concurrent EVC. De Hoofddorpers maakten in het eerste helft met een ruststand van 3-0 het verschil.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en ging met overtuiging op zoek naar de openingstreffer. Na tien minuten kreeg Overbos zijn eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd. Middenvelder Elmar Bijneveld gaf goed voor op Mickey Wever, die op zijn beurt de in buitenspelpositie staande Wimco Kras bediende waardoor de kans verloren ging. Twee minuten later was het wel raak. Een hard afstandsschot van Bijneveld vloog via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

02042016 Overbos - EVC Joey Schoo6

Overbos zette na de goal goed door en gaf de bezoekers geen schijn van kans. Toch had EVC wel op gelijke hoogte kunnen komen als Sebastiaan Feenstra oog in oog met Overbos-doelman Donovon Partosoebrote een steekpass van Peter Jan Roskam had afgerond. Na bijna een half uur verdubbelde Overbos de voorsprong. Een goede vrije trap van Robin Verwer werd door Wever onberispelijk binnen gekopt.

02042016 Overbos - EVC Joey Schoo2

EVC was de kluts even helemaal kwijt en een minuut later stond de 3-0 op het scorebord. Na opnieuw een assist van Verwer was het deze keer Kras die bij de eerste paal kon binnen tikken. In de extra tijd van de eerste helft had Youri Schouten het leed voor EVC nog erger kunnen maken, maar in kansrijke positie besloot de rechtsbuiten de bal voor te geven in plaats zelf te schieten.

Joey Schoo 02042016 Overbos - EVC Mickey Wever

Na de rust een sterker EVC dat probeerde de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Nadat invaller Mark Uijlenhoed na twee minuten in de zestien meter over schoot en Jeffrey Veerman zijn schot door Patrosoebroto gepakt zag worden, wist Leon Spoorenberg wel te scoren. De andere invaller was attent op een voorzet van Veerman en rondde beheerst af. Een paar minuten later had Veerman de spanning helemaal terug kunnen brengen als hij niet zelfzuchtig was geweest en de bal had teruggelegd. Zijn schot ging over.

02042016 Overbos - EVC Joey Schoo4

Overbos pakte hierna de controle over de wedstrijd en kreeg kansen om verder uit te lopen. Schoten van Schouten en Verwer gingen echter beide voorlangs. De Hoofddorpers kwamen helemaal in een zetel te zitten toen Bilal Elyaakoubi zijn tweede gele kaart pakte en moest inrukken. De creatieve buitenspeler was met zijn acties één van de gevaarlijkere spelers aan EVC kant. Twee minuten voor tijd bracht Alex Golsteijn de stand op 4-1 door een corner van Noud Bruchner achter doelman Barry de Wit te koppen. De 4-2 van Veerman in blessuretijd was voor de statistieken.

Door de overwinning neemt Overbos op de ranglijst iets afstand van EVC. De formatie van Teeken staat met een elfde plaats echter nog altijd in de gevarenzonde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Joey Schoo