Foto Thomas Vegter | Vorig seizoen eindigde Overbos-OSV twee keer in een gelijkspel.

Overbos pakt in slotfase punt bij OSV

Overbos is een puntje uitgelopen op de concurrentie in de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Stefan Teeken pakte op bezoek bij middenmoter OSV in de slotfase een punt.

Overbos-trainer Stefan Teeken kon tevreden zijn met het punt. “Zeker gezien de situatie waarin wij ons bevinden; we hebben lastige wedstrijden gehad en scoren moeilijk. Als je dan drie keer noodgedwongen moet wisselen, er zelfs een doelman in het veld moet staan en je drie minuten voor tijd op 2-2 komt, hebben we het goed gedaan.”

Zijn collega bij OSV, Kai Meeuwsse, dacht daar anders over. “Het was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding bij OSV. De wind maakte het onmogelijk om te voetballen. Het waren twee ploegen die wilden voetballen, maar allebei gewoon een offday kenden. Ik zou van mijn ploeg niet één speler een voldoende kunnen geven.”

Overbos - OSV

De gasten uit Hoofddorp begonnen de wedstrijd goed toen Noud Bruchner na twintig minuten de score opende. Er waren vervolgens mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar dat liet Overbos na. Teeken: “Het spelbeeld was zoals de weersomstandigheden: de eerste helft voor ons – met wind mee – en de tweede helft voor OSV. Zij gingen één-op-één spelen en kwamen door twee persoonlijke fouten van onze kant op 2-1.”

Het waren Dave Sijbrands en Tom Clobus die de Amsterdammers aan de leiding brachten. Meeuwsse: “In de eerste helft speelde Overbos veel de lange bal, na de rust heb ik met twee omzettingen wat proberen te veranderen. Het voetbal was nog steeds niet goed van ons en zowel Overbos als wij waren niet bij machte om goed te voetballen.”

Overbos - OSV

In de 87ste minuut knokte Overbos zich, ondanks wat personeelsproblemen, terug tot 2-2 dankzij Alex Golsteijn. Teeken: “Ik ben wel tevreden met een punt, al zouden wij meer recht hebben op een overwinning dan OSV. Wij hadden immers de meeste kansen. Nu komen er voor ons vijf belangrijke wedstrijden tegen ploegen die om ons heen staan. Daarin kunnen we dan weer een goede slag slaan richting handhaving.”

OSV blijft door het gelijkspel stabiel in de middenmoot staan, Overbos loopt één puntje uit op de concurrentie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto’s: Thomas Vegter (Overbos-OSV eerder dit seizoen)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)