Overbos pakt tegen Opperdoes eerste punt van het seizoen

Overbos wacht na zes wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De Hoofddorpers pakten tegen hekkensluiter Opperdoes wel het eerste punt. Op eigen veld was de eindstand tussen de nummer laatst en voorlaatst bij rust al bereikt: 1-1.

De ploeg van Stefan Teeken begon op sportpark Leenderbos voortvarend aan de wedstrijd en het ging op zoek naar een snelle openingstreffer. Youri Schouten zag zijn kopbal gered worden door Opperdoes-doelman Jan Ploeg en één minuut later werd een goal van Sven Wierda afgekeurd wegens het onreglementair aanvallen van Ploeg. Nadat Wierda een grote kopkans op de eerste goal had gemist kwamen de bezoekers geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Niels Putting schoot een vrije trap vanaf rechts in de verre hoek binnen.

20161015-overbos1-opperdoes1_1-thomas-vegter

Overbos liet zich echter niet van de wijs brengen door de tegenslag en hield de druk op het doel van Ploeg. Wierda had het vizier tot twee keer toe niet op scherp staan. Eerst kon hij na een voorzet van Maarten Wels niet binnen tikken en vervolgens schoot hij een lange bal voorlangs. Na ruim een half uur spelen was het toch raak en kwam Overbos verdiend op gelijke hoogte. Ploeg liet een hoge bal los en Wels profiteerde door keihard raak te schieten.

Overbos probeerde om nog voor rust een voorsprong te forceren. De ploeg was hier tot twee keer toe dichtbij maar Ploeg redde uitstekend op een vrije trap van aanvoerder Vincent Partosoebroto en ook Robert Feije wist in kansrijke positie de goalie niet te verschalken. Opperdoes liet zich in de extra tijd pas voor de tweede keer zien in de buurt van het doel van Overbos-keeper dave Agterhof, maar een schot van Putting ging een meter over.

20161015-overbos1-opperdoes1_6-thomas-vegter

Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Opperdoes. Noud Bruchner zag zijn vrije trap een paar minuten na rust uiteen spatten op de lat. Vijf minuten later was ook Robin Stroet dichtbij een treffer, maar Ploeg kon zijn afstandsschot nog net uit de hoek ranselen.

Opperdoes loerde op de counter maar ook daar kwamen de bezoekers maar zelden aan toe. Pas twintig minuten voor tijd moest Agterhof weer serieus in actie komen toe hij een indraaiende corner van Tamo Karapetian uit het doel moest tikken. De krachten bij Overbos leken iets weg te vloeien en de thuisploeg was niet in staat om de defensie van Opperdoes te doorbreken. Tien minuten voor tijd was Youri Schouten nog erg dicht bij de winnende treffer maar Ploeg wist met een geweldige reflex zijn inzet over de goal te werken. Overbos probeerde het vervolgens nog wel met een aantal gevaarlijke voorzetten, maar tot grote kansen leidde dit niet meer.

20161015-overbos1-opperdoes1_5-thomas-vegter

Overbos-coach Stefan Teeken was na afloop erg teleurgesteld over het resultaat. “We hadden vandaag echt moeten winnen. We waren absoluut beter dan Opperdoes maar we laten het echt liggen. We misten te veel kansen en die tegengoal mag er echt niet in. Dit gelijkspel is erg teleurstellend.”

Overbos blijft door het gelijkspel op de één na laatste plaats staan in de zaterdag tweede klasse A. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in deze klasse.

Foto’s: Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)