Overbos sleept op karakter eerste drie punten binnen

Overbos heeft eindelijk alle frustratie van de voorbijgaande weken van zich afgeschud. Na de teleurstellende remise tegen Opperdoes van vorige week, sleepte de ploeg van trainer Stefan Teeken bij Jong Holland wel de drie punten binnen: 2-3. De Hoofddorpers leken na een goede comeback van de thuisploeg opnieuw niet te winnen, maar in het slot dacht Jordy Bourgonje daar anders over.

Door de winst klimt Overbos een plekje met nu vier punten zeven duels. “De jongens maakten hier meteen grappen over na afloop. Vorig jaar hadden we namelijk twee punten uit zeven wedstrijden en nu vier uit zeven. Een stijgende lijn”, knipoogt Teeken die Jong Holland terug zag komen na een 0-2 achterstand. “Ik dacht daar gaan we weer, maar ik ben ontzettend blij dat we hem nu wel uit het vuur hebben gesleept.”

In het eerste bedrijf was Overbos duidelijk de betere partij. Teeken: “Het begin was goed. Tactisch was het goed. We ontregelden vaak vroeg de opbouw.”. De bezoekers kwamen halfweg de eerste helft dan ook verdiend aan de leiding. Alex Golsteijn vond met zijn linkerbeen de verre hoek. Overbos pakte sterk door en kwam voor de pauze zelfs op een 0-2 voorsprong door Sven Wierda die een afgeslagen tegen de touwen schoot.

Met de 0-2 voorsprong op zak leek er geen vuiltje aan de lucht voor Overbos. De gasten kwamen echter bedrogen uit, want halverwege het tweede bedrijf kwam Jong Holland terug in de wedstrijd: 1-2. Toen daarna Mitchell Janssen tegen zijn tweede gele kaart aan liep voelde Teeken de bui al weer hangen. “Je denkt dat het weer tegen gaat zitten en toen tien minuten voor tijd Jong Holland op 2-2 kwam, had ik het gevoel dat we zelfs met lege handen konden eindigen.”

De oefenmeester had het niet bij het juiste eind, want Jordy Bourgonje bezorgde Overbos alsnog de volle buit. Jong Holland kreeg nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar doelman Dave Agterhof was de reddende engel. “De spirit en de inzet was hoog. We hebben deze overwinning met tien man echt op karakter binnen gesleept. Een mooie opsteker. We hebben vandaag laten zien dat we kwalitatief tegen dit soort ploegen beter zijn.”

De komende weken ontmoet Overbos met uitduels bij Hellas Sport en EVC opnieuw een gelijkwaardige tegenstander. “Laat deze overwinning het begin zijn van een zegereeks zodat we de moeilijke periode definitief kunnen afsluiten.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Hans van Beek

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)