Overbos speelt Monnickendam weg met achtklapper

Met een derde overwinning op rij en een serieus doelpuntenfestijn heeft zaterdag tweedeklasser Overbos de smaak te pakken. Monnickendam werd in Hoofddorp met 8-1 weggespeeld. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Noud Bruchner, die de helft van de doelpuntenproductie op zich nam.

“Dit was één van de beste wedstrijden onder mijn leiding bij Overbos. We hebben echt heel goed gespeeld.” Het zijn duidelijke woorden van trainer Stefan Teeken, die weinig hoefde toe te voegen aan het spektakelstuk van zijn ploeg. “En er was een hoofdrol weggelegd voor Noud Bruchner met vier doelpunten.”

Overbos - Monnickendam

Op het eigen kunstgrasveld begon Overbos goed aan de wedstrijd. “We moesten winnen om de aansluiting te vinden en dat is ons ook gelukt. In tegenstelling tot andere wedstrijden, kwamen we nu eens op voorsprong. Zo’n eerste doelpunt geeft vertrouwen”, aldus Teeken. Het was Bruchner die na acht minuten op aangeven van Maarten Wels de score opende.

Monnickendam kwam al snel terug in de wedstrijd via Casper Penning, maar meer lukte niet bij de gasten. Overbos hield de controle over het duel en liep uit naar 3-1 als ruststand, door doelpunten van Jorginho Jainandusing en opnieuw Bruchner. “Ik was natuurlijk hartstikke tevreden over onze eerste helft. Ik had wel aangegeven dat we nog alert moesten zijn op eventuele aanvallende intenties van Monnickendam.”

Overbos - Monnickendam

Daar kwam uiteindelijk niets van. Nadat Wimco Kras uit een hoekschop voor de 4-1 tekende, was het duel definitief gespeeld. “Bij Monnickendam gingen de koppen hangen en waren ze meer bezig met de scheidsrechter dan het spel.” Zo moesten de gasten de wedstrijd met tien man uitspelen. Overbos kende geen genade en liep verder uit.

De teller stokte uiteindelijk bij 8-1. Noud Bruchner, Mickey Wever, opnieuw Bruchner (zijn vierde) en invaller Sander Stroo maakten de achtklapper compleet. Teeken had alleen maar lovende woorden over voor zijn ploeg. “We hebben ze echt van de mat gespeeld. Jammer dat we volgende week vrij zijn (bekerprogramma, red.), want dit hadden we graag meteen door willen zetten.”

Overbos - Monnickendam

De ruime zege tekent bij de opkomst van Overbos in de tweede klasse A. De Hoofddorpers boekten de derde overwinning op rij en klommen daarmee naar de tiende plaats. Over twee weken gaat de ploeg van Stefan Teeken op bezoek bij gedeeld koploper DVVA.

Foto’s Wanyama-photo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)