Overbos speelt zich door winst op EDO veilig

Overbos is ook volgend seizoen tweedeklasser. De ploeg van Stefan Teeken is door een 0-2 overwinning op bezoek bij EDO op de voorlaatste speeldag definitief veilig in de zaterdag tweede klasse A.

Bij het verlengen van zijn contract halverwege het seizoen was de oefenmeester zelfverzekerd dat Overbos zich zou handhaven. “In januari had ik mijn vakantie al geboekt die precies in de nacompetitie zou vallen, dus ik ging er helemaal niet vanuit dat wij in zo’n positie terecht zouden komen. De afgelopen weken hebben we telkens op het juiste moment gewonnen, van de concurrenten onder ons. Nu zijn we eindelijk veilig en kan ik straks gelukkig met een gerust hart op vakantie.”

In Haarlem boekten de Hoofddorpers een meer dan verdiende zege op EDO. De grote man was Vincent Partosoebroto, die bij beide treffers als aangever betrokken was. Doelpunten van Noud Bruchner en Jordy Bourgonje brachten Overbos in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, die het niet meer weg gaf. “Het voetbal was natuurlijk erg lastig met de hitte en het kunstgras, maar we hebben er hard voor gewerkt.”

Zo kan Overbos zich opmaken voor een derde seizoen in de tweede klasse. Ondanks dat er nog een wedstrijd te gaan is, evalueert Teeken het seizoen al. “De slechte eerste periode (vijf punten uit acht wedstrijden, red.) heeft ons het hele seizoen achtervolgd. Misschien hebben we het tweede seizoen een beetje onderschat. Maar wat maakt het nu nog uit. Of je nou zevende, achtste, negende of tiende eindigt; het gaat erom dat we in de tweede klasse blijven. Overbos hoort hier gewoon in thuis en we gaan volgend seizoen met behulp van goede versterkingen proberen de volgende stap richting het linkerrijtje te zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)