Overbos trainer Teeken heeft een goed gevoel na eerste wedstrijd

Zaterdag derdeklasser Overbos heeft zich zelf een goede uitgangspositie bezorgt om de finale van de nacompetitie te halen. DE ploeg uit hoofddorp won het eerste duel in de eerste ronde met 1-3 bij tweedeklasser Zandvoort. Trainer Stefan Teeken houdt echter nog een slag om de arm.

Teeken: “ We staan er natuurlijk goed voor, maar we zijn er nog niet. Omdat we eigenlijk altijd wel scoren verwacht ik wel dat we de finale gaan halen. Ik wil nog niet te ver vooruit kijken, maar waarschijnlijk is Opperdoes dan de tegenstander. Die wonnen met 6-3 van JOS Watergraafsmeer.”

Zandvoort1-Overbos1_1

Tegen Zandvoort, dat doelman Boy de Vet miste wegens werkzaamheden, kregen beide ploegen in de eerste helft een aantal kansen. Dankzij doelman Donavan Partoesobroto bleef Overbos zonder tegentreffers. Al snel na de hervatting bracht Vincent Partoesobroto Overbos op een 0-1 voorsprong. Een vrije tra op zo’n zestienmeter van het doel leverde de eerste treffer van de wedstrijd op. Lang kopn de ploeg van Teeken niet van die voorsprong genieten want Zandvoort zorgde al snel voor de gelijkmaker (1-1).

Zandvoort1-Overbos1_3
Teeken: “Na de drinkpauze halverwege de tweede helft hadden we duidelijk de overhand. Conditioneel waren we ook een stuk sterker. Maar ook voetballend waren we de bovenliggende partij.”

Nadat Maarten Wels voor de 1-2 had gezorgd maakte Sander Stroo het karwei af door de 1-3 te maken. Teeken: “ Het ziet er dus allemaal goed uit voorlopig. We moeten dit af kunnen maken. Ik vind ook dat we dat verdienen. We hebben een erg goed seizoen gehad, veel punten gehaald en veel gescoord. Helaas was er een ploeg beter (Amstelveen, red). We hoeven echter voor niemand onder te doen. Van elke derde klasser kunnen we winnen. Dus als we Opperdoes krijgen in de finale dan geef ik ons een goede kans.”

Zandvoort1-Overbos1_5

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zaterdag

Foto’s Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!