Overbos vecht zich knap langs DVVA

DVVA heeft op bezoek bij Overbos een verrassende nederlaag geleden. De Hoofddorpers waren op sportpark Leenderbos na een hectische slotfase met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Vanaf het eerste fluitsignaal voltrok zich een interessante en spannende wedstrijd. Na vijf minuten kwam DVVA goed weg toen doelman Daan Waleson de bal buiten de zestien in zijn handen pakte. Waleson kreeg slechts geel. De eerste goede kans van de wedstrijd was ook voor de bezoekers. Jesper Davidse kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten maar hij raakte de bal verkeerd. Een kwartier later trok Max Hazewinkel vanaf links naar binnen en zocht hij de verre hoek. Zijn poging werd goed uit het doel getikt door Overbos-keeper Dave Agterhof.

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was na een klein half uur spelen. Een vrije trap van Elmar Bijneveld werd door Alex Golsteijn in kansrijke positie over gekopt. Een paar minuten later was Overbos weer gevaarlijk. Remco Cicilia treuzelde echter te lang en Maarten Wels zijn rollertje kon eenvoudig gepakt worden door Waleson. Na ruim een half uur was DVVA erg dichtbij de openingstreffer. Uit een scrimmage voor het doel van Agterhof belandde de bal voor de voeten van Vincent van Vliet. De middenvelder zag zijn inzet echter via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.

Waar DVVA het na liet om op voorsprong te komen, sloeg Overbos tien minuten voor rust keihard toe. Sven Wierda schoot na een knappe individuele actie in de zestien meter keihard binnen. DVVA nam na de goal van Wierda wel het initiatief in handen, maar kwam voor rust niet meer tot kansen. Overbos kreeg een minuut voor rust nog wel de mogelijkheid om de score te verdubbelen, alleen Cicilia schoot na een goede pass van Wierda voorlangs.

overbos-dvva5

Vijf minuten na rust was Overbos dichtbij een tweede goal. Vincent Partosoebroto probeerde het van ver en zag zijn schot op de lat uiteen spatten. DVVA kreeg vervolgens wel wat kleine mogelijkheden, maar de ploeg was niet doortastend genoeg.  Het lukte DVVA niet om de gelijkmaker te forceren en na 70 minuten spelen kwam het zelfs op een 2-0 achterstand. Na goed doorzetten van Wels kwam Bijneveld één-op-één met Waleson. De goalie redde de inzet van de middenvelder nog, maar in de rebound was Wierda attent om voor zijn tweede van de middag te tekenen.
Vijf minuten na de goal kreeg invaller Mark van den Hoek een kans om DVVA terug in de wedstrijd te brengen. Hij stuitte echter op Agterhof. Overbos verzuimde om op de counter de derde treffer te maken en vijf minuten voor tijd bracht DVVA de spanning terug in het duel. Agterhof kon een schot van Van den Hoek nog keren, alleen hij had geen verweer meer op de inzet van Koen van Haaren, die simpel binnen tikte.
overbos-dvva4
DVVA rook bloed en ging alles of niets spelen. Daardoor had Partosoebroto in de counter de beslissing op zijn schoen. De aanvoerder wist echter niet te scoren en Waleson hield zijn ploeg in de race. In de extra tijd ging de thuisploeg een paar keer door het oog van de naald. Agterhof redde knap op een inzet van Van Haaren en uit een corner werd de doelman in een onoverzichtelijke situatie gered door de lat. Overbos hield met moeite stand en pakte drie belangrijke punten.
De winnende trainer Stefan Teeken was trots op zijn ploeg. “De spelers hebben keihard gewerkt en ik vind dat we verdiend gewonnen hebben. Het was op het einde nog even spannend maar gelukkig zat het vandaag mee en pakten we drie belangrijke punten.”
DVVA-trainer Jeroen Smakman was logischerwijs teleurgesteld over het resultaat. “We kunnen tegen topploegen mee maar hebben moeite tegen clubs als Overbos, die meer vanuit de omschakeling spelen. Ik ben erg teleurgesteld over deze wedstrijd. Vooral na de 2-0 hadden we meer moeten brengen. Dan valt die 2-1 alsnog en komen we met een slotoffensief. We waren nog dichtbij een gelijkspel maar in de afronding zat het niet mee.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag tweede klasse A.