Home / Homepage / Overbos zonder trainer langs AFC

Overbos zonder trainer langs AFC

De vier topploegen in de tweede klasse A laten wekelijks steken vallen. In Speelronde twintig wist de top vier niet te winnen. De grootste verrassing kwam op naam van Overbos dat titelkandidaat AFC met 4-3 versloeg. De ploeg van Marcel Schenk stond zelfs met 4-0 voor!

De nederlaag deed pijn bij AFC maar er was na afloop ook nog wat goed nieuws te melden. Alle concurrenten wisten niet te winnen. Aalsmeer (1-1 tegen ZOB), Castricum (1-1 bij Amstelveen) en AMVJ (0-0 tegen Zandvoort) lieten allemaal dure punten liggen. Zie voor een uitgebreid verslag van Amstelveen-Castricum elders op deze site.

Overbos behaalde de knappe zege zonder trainer Marcel Schenk. De trainer zat niet alleen een schorsing uit maar lag ook nog eens in het ziekenhuis. Schenk: “Ik ben vrijdagavond opgenomen met een bloedvergiftiging. Het gaat nu gelukkig weer beter maar daar hebben ze wel heel wat zakken bloed voor na binnen moeten gieten. Om half vier mocht ik het ziekenhuis verlaten en toen ben ik gelijk naar Overbos gegaan. Precies bij het eindsignaal kwam ik aan en kon ik nog meegenieten van de overwinning”.

Al na een half uur stond er 4-0 op het scorebord in Hoofddorp. Een ongekende luxe voor de thuisploeg dat wekelijks hard strijd tegen degradatie. Schenk: “We stonden gewoon met 4-0 voor. En dat na dertig minuten spelen”.  Carlo Hopman en Khalid Osmani zorgden voor de eerste twee treffers en daarna waren de A-junioren Dennis Blokland en Michale Nieveld ook nog eens trefzeker. Geen vuiltje aan de lucht maar nog voor rust was er ineens een ander beeld ontstaan. Schenk, die telefonisch op de hoogte werd gehouden door zijn leider: “Een buitenspeldoelpunt en een penalty.”

De 4-1 kwam van de snelle Soufian Ben Abdeslam . Dat was echter pas in de 40ste minuut en twee minuten later mocht Abdelsam aanleggen vanaf elf meter en was het ineens 4-2. De ploeg van Jeroen Brussee geloofde ineens weer in een goede afloop. Met het inbrengen van verdediger Sandro Pique als extra spits kwam Overbos onder druk te staan. Met lange ballen werd veelvuldig naar het hoofd van Pique gezocht. Het resulteerde in de 4-3 in de 75ste minuut. Schenk: “Wat ik begreep was het toen wel even billenknijpen. Met man en macht hebben ze de voorsprong verdedigd. Ik ben erg trots op ze”.

Door de overwinning neemt Overbos wat afstand van de onderste plaatsen. De ploeg van Schenk loopt verder uit op BOL en Hellas Sport (die allebei verloren). De huidige positie, de vijfde plaats van onderen, is aan het eind van het seizoen voldoende voor handhaving. Schenk: We zijn er nog lang niet maar hebben wel goede zaken gedaan. Na de 7-0 nederlaag van vorige week tegen Zandvoort hebben we dinsdag goed met elkaar gesproken. Uit dat gesprek bleek dat we een hecht team hebben dat voor elkaar door het vuur wil gaan”.

Kijk voor de gevolgen  van het puntverlies van de koplopers op de klassepagina van 2A.

Foto: Tom Poederbach

Send this to a friend