Frencel Lewis

Overgekomen Sloterdijk-aanvaller Lewis went aan Hoofdklasse-niveau

Frencel Lewis stapte evenals Bruce Ket deze zomer over van vijfde klasse-club Sloterdijk naar Hoofdklasse-club RKVV Velsen. De aanvaller, die afgelopen voetbaljaar goed was voor meer dan 30 treffers, kan steeds beter mee met zijn teamgenoten. “Het was in het begin even wennen, maar daarna is het een kwestie van aanhaken”, vertelt Lewis.

Sloterdijk-trainer Frans Bouman haalde Lewis afgelopen jaar op en dat bleek een uitstekende zet. Het ene naar het andere doelpunt viel binnen, waardoor Lewis een groot aandeel had in de eerste plaats in de competitie. “Het was een mooi seizoen bij Sloterdijk, al was het wél vrij kort door het coronavirus. Ik had op dat moment in maart al 32 doelpunten erin liggen, en dat leken er nog meer te worden.” In de coronacrisis vroeg Sloterdijk promotie aan naar de vierde klasse, die de KNVB honoreerde. “Ik ben persoonlijk zeer blij dat Sloterdijk gepromoveerd is naar de vierde klasse, want dat verdient de club. Het doet mij dubbel goed, omdat ik de club zo met een goed gevoel achterlaat.”

De doelpuntenmachine genoot in het voorjaar van een hoop interesse. De keuze viel uiteindelijk op Velsen. “Het was allereerst de bedoeling dat ik naar Schoten zou gaan, dat in de tweede klasse actief is. Plotseling hing Velsen aan de lijn en vertelde de club Bruce (Ket, red.) en mij dat ze geïnteresseerd in ons waren. Ik was daar uiteraard direct enthousiast over, aangezien Velsen in de Hoofdklasse speelt. Als speler wil je het hoogst haalbare bereiken, dus mijn besluit stond al snel vast. Ik ben zeer benieuwd of ik het niveau van de Hoofdklasse aan kan. Dat heb ik eigenlijk nooit geprobeerd, al heb ik bij Ajax in de jeugd in de Eerste Divisie gespeeld. Alleen dat is simpelweg jeugdvoetbal.”

Velsen is al een aantal weken in voorbereiding, waardoor Lewis inmiddels een goed beeld heeft wat hij kan verwachten. De vereniging oefende al tegen verschillende Divisie-clubs, wat niet bepaald eenvoudig was. “We hebben een aantal keer een flink pak slaag gekregen. Maar ik schrik daar niet van hoor, want je kunt het gewoon verwachten.” Lewis hoopt dat hij zich in het voorseizoen zo goed mogelijk kan bewijzen, zodat hij zich in de competitie verzekert van een basisplaats. “Ik hoop dat de trainer mij vanaf het begin in het basiselftal gaat zetten. Gevoelsmatig zit dat er zeker aankomend seizoen in. Als ik minimaal tien goals maak en tien assists geef, dan ben ik tevreden over mijn prestaties.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: 1963 Pictures

Ket gaat vijf niveaus hoger voetballen: “Fouten sneller afgestraft”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)