Home / slideshow / Overschrijving, schorsingen en lege plekken: dit zijn de gevolgen
Het Amsterdamsche Voetbal

Overschrijving, schorsingen en lege plekken: dit zijn de gevolgen

De KNVB bracht dinsdagavond naar buiten dat het seizoen ten einde is in het amateurvoetbal. Het seizoen zal geschrapt worden: er zijn geen kampioen, geen promovendi en ook geen degradanten. Het plotselinge einde van het seizoen roept een hoop vragen op.

Zo ontstaan in sommige competities lege plekken, omdat clubs zich hebben terug getrokken of geroyeerd zijn. De KNVB onderzoekt de komende tijd de gevolgen hiervan en verwacht hier op 1 juni meer duidelijkheid over te hebben. Ook is de vraag welke clubs zich plaatsen voor het landelijke bekertoernooi, nu het toernooi om de districtsbeker niet is uitgespeeld. Ook dat moet nog verder uitgezocht worden, hierover verwacht de KNVB rond 1 mei meer te vertellen.

Sommige dingen blijven zoals ze waren: zo blijven schorsingen staan. Dat is soms ingrijpend: zo moet Marcel Valk nog 7 wedstrijden toekijken en zal hij dus pas ver in het najaar weer voor de groep kunnen staan bij WV-HEDW. Verder blijft de inschrijvingstermijn gehandhaafd. De transfermarkt in het amateurvoetbal sluit dus op 15 juni.

Andere vragen? Lees de antwoorden op de website van de KNVB

 

Send this to a friend