Overtuigend KDO maakt geen fout tegen Laakkwartier

Promovendus KDO heeft zich door een overtuigende zege op Laakkwartier in de subtop van de zondag tweede klasse C genesteld. De ploeg van Raymond de Jong was in het inhaalduel met 4-2 te sterk voor de nummer voorlaatst.

Op het zware, maar goed bespeelbare veld liet KDO zich in de eerste helft veelvuldig. Nadat Laakkwartier ontsnapte aan een vroege rode kaart, stichtten de Kwakelaars regelmatig gevaar en had de Haagse verdediging zijn handen vol aan de aanval de thuisploeg. Zo werd een schot van Joris Kortenhorst van de lijn gehaald en had Mathijs van Rijn tot twee keer toe pech in de afronding.

Uiteindelijk brak de spits in de 37ste minuut de ban door de bal koelbloedig onder de doelman door te schuiven. Nog geen minuut later had ook zijn tweede doelpunt erin moeten liggen, maar hij schoot van dichtbij over. Vijf minuten voor rust viel de 2-0 alsnog. Op aangeven van Jesse Stange schoot Bart Hoving de bal in de lange hoek.

Dat was ook de ruststand, omdat Stange vanaf zo’n twintig meter de lat trof. Na de hervatting ging de thuisploeg verder op jacht naar de 3-0. Pogingen van Van Rijn (paal) en Mitchel Smits (van de lijn) leverden niet het gewenste resultaat op. Met een uur op de klok viel deze derde treffer alsnog via Stange. De wedstrijd leek in een vroeg stadium beslist, maar Laakkwartier knokte zich binnen zes minuten terug tot 3-2 dankzij doelpunten van Kahlid Belmakran en Oktay Colakoglu.

KDO leek even van slag, maar ging al snel verder met het creëren van kans. Het bleef spannend, totdat Jim Klijn drie minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte door een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek te schieten: 4-2. Door deze zege stijgen de Kwakelaars naar de zevende plaats, op slechts twee punten van nummer twee RKDEO. Volgende week komt koploper DSOV op bezoek. Eerst maakt de ploeg van Raymond de Jong nog een uitstapje naar de districtsbeker met dinsdag de uitwedstrijd tegen Hoofdklasser Hollandia op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Met dank aan Paul Hogerwerf
Archieffoto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO