Overtuigend WVHEDW heeft geen kind aan DVVA

Vorig seizoen werd er in de tweede klasse A nog twee keer verloren van DVVA, maar in de groepsfase van de districtsbeker rekende WVHEDW nu vrij eenvoudig af met de angstgegner. De zaterdag eersteklasser was op eigen veld veel te sterk voor DVVA: 6-1.

Met twee nieuwe namen in de basis – verdedigers Rico Bouwmans (DoCoS) en Daan Walraven (A1) – legden de Amsterdammers een wervelende show op het kunstgrasveld, omdat het hoofdveld nog een transformatie ondergaat. Het hoge tempo werd de de hele wedstrijd volgehouden en daar had DVVA, met minder oefenwedstrijden in de benen, niet van terug. Toch duurde het pas tot de 26ste minuut voordat WVHEDW het klassenverschil ook in de stand tot uitdrukking kon brengen. Max Ribbens bracht een vrije trap voor het doel, die door Berend Schoute tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-0.

Drie minuten later was Ribbens opnieuw de aangever met een lange bal op Lennart Bril, die de ongelukkige doelman Jori Veldhuizen klopte. DVVA kwam er niet aan te pas en met een laag schot in de hoek zorgde aanvoerder Tjeerd Meijer voor de 3-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft bleef WVHEDW oppermachtig. DVVA slaagde er via een vrije trap van Hazewinkel nog wel in om iets terug toen, maar voor de rest liep de ploeg van Jeroen Smakman negentig minuten lang achter de feiten aan. Kopballen van Berend Schoute, uit een voorzet van Guus Tennekes, en Dennis Darnley (hoekschop van Ashraf Azzouz) bouwden de voorsprong van de thuisploeg verder uit naar 6-1.

Komend weekend gaat de ploeg van Kees Oostermeijer op bezoek bij Zeeburgia, dat de eerste bekerwedstrijd met 1-0 verloor van tweedeklasser Zaanlandia. Die ploeg is de aankomende tegenstander van DVVA.

Met dank aan André Lopes Dias
Archieffoto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)