Overwinning met minimale cijfers voor Legmeervogels op DCG

Na vorige week al punten verloren te hebben op eigen terrein na het gelijkspel tegen Weesp vertrekt DCG vandaag met nul punten uit Uithoorn. In een wedstrijd met weinig grote kansen trok uiteindelijk Legmeervogels aan het langste eind (1-0).

Tijdens de eerste helft gebeurde er weinig. Kleine kansen over en weer en voetballend kon geen van beide ploegen de ander zijn wil op leggen. Door beide ploegen kon er opgebouwd worden tot de middenlijn maar daarna hield het goede spel al snel op. Behalve twee gele kaarten, een voor Max Valenkamp en een voor Bilal el Achkar was de spanning in de eerste helft ver te zoeken.

De ploegen hielden elkaar in de tweede helft ook aardig in evenwicht. Met de eerste aardige kans na een aardige voorzet van Rowan Hogenboom van de thuisploeg, die door oplettend werk van keeper Norman van Gom onschadelijk gemaakt werd.

Legmeervogels - DCG

In de 58ste minuut viel de enige goal in de wedstrijd. Na een goede actie van Achkar met dito voorzet zette Jordy de Groot de thuisploeg op voorsprong. In de fase daarna was er een licht overwicht voor Legmeervogels wat resulteerde in enkele grote kansen. Na ruim een uur spelen zette Robin de Weij van DCG een tackle te laat in en kreeg hiervoor een gele kaart. Tien minuten later was het wederom De Weij die een gele kaart voorgehouden kreeg van de scheidsrechter en met een rode kaart het veld moest verlaten.

Er volgen daarna nog enkele kansen voor beide ploegen. En ondanks de rode kaart voor DCG blijft de wedstrijd gelijk opgaan. In de negentigste minuut lijkt het dan toch nog te gebeuren voor DCG. Legmeervogels-doelman Tim van Diemen laat de bal los na een voorzet en Haselhoef kan vrij schieten. Via een been van een verdediger van de thuisploeg gaat de bal uiteindelijk naast.

Wederom dus geen winst voor DCG en Legmeervogels houdt de punten in eigen huis. Trainer Jon Limon (DCG) vertrekt teleurgesteld naar huis. “We hadden vandaag een beetje pech, opbouwend was het wel goed. Deze week hard trainen en dan heb ik er weer vertrouwen in voor volgende week.”